Comisia Europeană, critici dure pentru Guvern

Ultima actualizare:

    Premierul Sorin Grindeanu i-a dat explicații prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, referitor la OUG 13
Premierul Sorin Grindeanu i-a dat explicații prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, referitor la OUG 13

Celebra Ordonanță 13 a făcut înconjurul lumii. Critici dure au planat asupra ei, inclusiv de la oficialități. Comisia Europeană (CE) lucrează la un raport care pune la zid Guvernul.

”Corupția este un obstacol pentru afaceri” sau ”Inițiative ca OUG 13 amenință progresele din ultimii 13 ani”, sunt afirmații care apar în documentul european.

De altfel, reprezentanții CE au ieșit la declarații, imediat ce Ordonanța 13, care dezincrimina abuzul în serviciu și confilictul de interese, a fost publicată în Monitorul Oficial pe ascuns, în miez de nopate, de către Guvernul Grindeanu.

”În ultimii 28 de ani, într-un fel sau altul, am urmărit evoluţiile din România. Dacă vedem progresele făcute în această perioadă, nu putem decât să fim impresionaţi de forţa voinţei poporului român să devină o democraţie europeană funcţională”, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, într-o dezbatere în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles.

Tot el a spus că este "îngrijorător ceea ce am văzut ultimele zile", prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi prin proiectul de lege privind graţierea. El a atras atenţia că acestea sunt ”elemente negative” în lupta împotriva corupţiei şi un ”pas înapoi faţă de ultimii 10 ani”.

Tot ce a declarat acesta la începutul lunii, apare acum și raportul care urmează să fie publicat.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net