Columbianca s-a cununat la biserica lui Ştefan cel Mare

Ultima actualizare:

    Mirii Dragoş  Rengifo şi Catalina  De La Vega
Mirii Dragoş Rengifo şi Catalina De La Vega

O frumoasă columbiancă, care și-a unit destinele cu un român originar din Oneşti, a decis să se convertească la ortodoxie şi să se cunune religios la biserica ridicată de Ștefan cel Mare la Borzeşti, scrie adevarul.ro. Catalina De La Vega (39 de ani) trăieşte de peste 10 ani în Anglia împreună cu Dragoș Rengifo.

Catalina, anglicană din naștere, s-a botezat ortodox joi, 4 mai, împreună cu soțul ei, la vechea biserică a Mănăstirii Cașin. Cununia religioasă au făcut-o la biserica din Borzești, care se află într-un cartier al municipiului Onești, construită la indicațiile lui Ștefan cel Mare în 1493-1494, după cum spune legenda, pe locul stejarului în care ar fi fost ucis Mitruț, prietenul din copilărie al domnitorului.

Nuntașii au venit de pe mai multe continente să participe la nunta românească a Catalinei și a lui Dragoș. Au îmbrăcat costume populare românești prieteni și rude din Columbia, Libia, Slovacia, Africa de Sud, Australia, Italia și Anglia. Slujba a fost rostită în engleză și română. 

Catalina De La Vega și Dragoș Rengifo s-au cununat civil în Anglia, pe 8 aprilie, în localitatea Christchurch-Dorset. Catalina este născută în capitala Columbiei, Bogota, și s-a mutat în Anglia după ce a împlinit 20 de ani. Acolo l-a cunoscut și pe Dragoș. „E o lungă poveste. Ne-am întâlnit în Anglia, ne-am îndrăgostit, ne-am mutat împreună și după mai mulți ani am hotărât să ne căsătorim. Mă simt minunat că m-am botezat și cununat ortodox. Sunt foarte frumoase costumele populare românești și mă simt foarte bine de fiecare dată în România“, ne-a spus emoționată Catalina, devenită mireasă în „legea ortodoxă“.  


    S-au cununat  la biserica  din Borzeşti
S-au cununat la biserica din Borzeşti

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net