Codul galben de ploi a lăsat în beznă locuinţele din Bacău

Ultima actualizare:

    Ploile vor veni peste România în ziua de PașteFoto: arhivă personală
Ploile vor veni peste România în ziua de PașteFoto: arhivă personală

Vremea rea face ravagii în ţară. Peste 2.000 de consumatori din Bacău au rămas fără curent electric în urma ploilor, iar mai multe drumuri şi zeci de case din Vaslui au fost inundate.

Avertizarea cod galben de ploi emisă de meteorologi pentru 22 de judeţele din nordul şi centrul ţării până marţi (7 mai) la orele 23.00 a lăsat în beznă locuinţele a mii de oameni din judeţul Bacău. Ploile torenţiale au produs avarii reţelelor electrice, lăsând fără curent electric peste 2.000 de consumatori. În Vaslui, zeci de locuinţe şi curţi au fost inundate, iar pe două drumuri circulaţia este îngreunată.

Localităţile din Bacău unde nu există curent electric

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au anunţat, marţi dimineaţă, că, potrivit DelGaz Grid, localităţile Helegiu, Deleni, Drăgugeşti, Bălăneasa sunt afectate total de lipsa energiei electrice, iar în Livizeni sutuaţia este ceva mai bună. În total, este vorba despre 2.423 de consumatori care au rămas fără curent electric în urma ploilor torenţiale.

În judeţul Vaslui, râul Bart a inundat, în localitatea Băceşti, 15 locuinţe şi 26 de curţi, dar şi DN 15 D şi DJ 195 A, unde circulaţia este îngreunată, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui.

Când scăpăm de ploi

Meteorologii spun că de marţi seara vremea va începe să se îndrepte. 22 de judeţe din nordul şi centrul ţării sunt până la ora 23.00, sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. În Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp. Aversele vor mai fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină.

Citeşte şi:

Tornadă în judeţul Călărași! Autocar răsturnat de fenomenul extrem și case avariate

Tornadă? Iată ce trebuie să faceţi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net