Cod Galben de polei în Bucureşti şi-n 11 judeţe din ţară

Ultima actualizare:

    Meteorologii ne sfătuiesc să fim foarte atenți pentru că pe carosabil se va depune poleiul
Meteorologii ne sfătuiesc să fim foarte atenți pentru că pe carosabil se va depune poleiul

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, mai multe atenționări de Cod Galben de polei și precipitații mixte pentru București și 11 județe din sudul și vestul țării.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00, în București și local în județele Ilfov, Dâmbovița, Călărași, Ialomița și Prahova se vor semnala precipitații mixte ce determină depuneri de polei, potrivit Realitatea Tv.

Între orele 08:00 si 11:00 în judeţele Dolj şi Olt (inclusiv municipiile Craiova, Bechet, Caracal şi Slatina), sudul judeţului Vâlcea, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce determină depuneri de polei.

Cum va fi vremea joi, 7 ianuarie

UPDATE 12.32. Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în sud-est, ninsori în nordul şi centrul Moldovei şi în zonele montane şi submontane şi mixte în restul teritoriului.

Pe spaţii restrânse, cu precădere în orele dimineţii, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, scrie Mediafax.

Sfaturi ca să circuli în siguranţă pe zăpadă, gheaţă sau polei

Dacă ai de gând să pleci cu maşina în afara oraşului, va trebui să-ţi iei măsuri de precauţie şi să ştii cum să conduci în condiţii de vreme rea. Titi Aur ne spune cum să şofăm în siguranţă.

  • Cum frânăm în siguranţă - Dacă maşina nu are ABS, încearcă să eviţi să blochezi roţile. Dacă autoturismul are ABS, apasă pe frână până la capăt, chiar dacă pedala tremură şi ai impresia că maşina nu se opreşte. Să apeşi frâna, să ridici piciorul de pe pedală, iar apoi să apeşi din nou este cea mai mare greşeală. 
  • Cum parcăm şi cum plecăm de pe loc – Când parchezi, căldura degajată de roţi va topi zăpada, aceasta se va transforma în apă, iar apoi apa va îngheţa prinzând şi anvelopele. Dacă parchezi pe zăpadă, fă câteva manevre înainte-înapoi pentru a trasa o potecă. 
  • Ce faci când derapezi - În primul rând, schimbăm într-o viteză inferioară. Când derapăm trebuie să privim în direcţia în care vrem să mergem, iar corpul va îndrepta instinctiv volanul în acea direcţie de mers. Nu brusca volanul deoarece ai putea trage de el mai mult decât trebuie şi, astfel, poţi intra pe contrasens sau ieşi în decor. Dacă observi că maşina din faţa ta a intrat în derapaj, trebuie să frânezi încet şi să te apropii cât mai mult de marginea drumului. Asta, pentru a lăsa loc celui din faţa ta, dar şi şoferului care vine pe contrasens.
  • Nu brusca comenzile în curbe - Când intri într-o curbă, nu trebuie să bruschezi comenzile maşinii. Deci, nu trage brusc de volan şi nu frâna violent! De asemenea, evită să accelerezi în treaptă de viteză inferioară. Foloseşte în astfel de situaţii o treaptă de viteză cât mai înaltă. Nu folosi o frână de motor violentă! Rişti să blochezi roţile maşinii.
  • La demaraj nu tura motorul - De pe loc se pleacă uşor, fără a tura motorul. Pentru ca maşina să nu se împotmolească în zăpadă, iar pneurile să prindă aderenţă, plecarea de pe loc se face la turaţii mici. Demarajul se poate încerca şi în treapta a doua de viteză.
  • Nu brusca frâna şi acceleraţia - Sunt interzise manevrarea bruscă a volanului, frânarea şi accelerarea violentă. Comenzile agresive rup aderenţa pneurilor la sol, iar derapajul este inevitabil. De asemenea, în timpul mersului este recomandată folosirea frânei de motor. 
  • Frânează înaintea virajelor - Înaintea virajelor se frânează uşor, iar după înscrierea în curbă se accelerează uşor. În caz contrar, maşina va derapa şi va ieşi de pe banda de mers rotindu-se. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net