Cod galben de ploi

Ultima actualizare:

    Cod galben de ploi. Nouăsprezece județe sunt afectatefoto: arhivă Click!
Cod galben de ploi. Nouăsprezece județe sunt afectatefoto: arhivă Click!

Vreme capricioasă pentru prima jumătate a lunii octombrie, umedă și foarte rece. Nouăsprezece județe rămân sub cod galben de ploi și în cursul zilei de luni, 12 octombrie. Meteorologii anunță ploi și vânt puternic în Muntenia, Dobrogea și Moldova, ninsori în nordul Carpaților Orientali și precipitații mixte în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

Avertizarea de cod galben de ploi a fost restrânsă de specialiști de la 35 de județe la 19, din jumătatea de est a țării. Va continua să plouă până luni seară. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 de litri pe metru pătrat, iar în centrul și sudul Moldovei și în Dobrogea vor ajunge până la 40 de litri pe metru pătrat.

Cod galben de ploi. Vântul va accentua senzația de frig

Judeţele care rămân luni sub avertizare cod galben sunt Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita şi Covasna.

Pe lângă avertizarea de cod galben de ploi, meteorologii au atras atenția că vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră în estul Munteniei şi în Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 de kilometri pe oră.

Cod galben de ploi. Traficul îngreunat în nordul țării

În județul Suceava au fost înregistrate mai multe avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică din cauza ninsorilor și a vântului de duminică și din noaptea de duminică spre luni. Prefectul județului avertizează că mai sunt posibile incidente provocate de ruperile de copaci din cauza greutății zăpezii. În cursul zilei de luni, în nordul Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori şi condiţii de polei, iar în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte. Restul Moldovei rămâne sub cod galben de ploi.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net