Cod galben de inundații în mai multe zone din țară. Cum se anunță vremea zilele următoare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, joi, un cod galben de inundaţii, valabil în mai multe zone din ţară.

Bazinele hidrografice afectate sunt Vişeu, Iza, Someşul Mare, Olt – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Suceava, Moldova, Bistriţa. Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Avertizarea este valabilă de joi, de la ora 12.00 și până vineri – 27 mai, ora 20.00.

Meteorologii avertizează că nu vom scăpa de ploi nici zilele următoare. Vineri, în sudul, centrul și estul țării vremea va fi răcoroasă și în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate și pe arii extinse ploi, mai ales averse, însoțite local de descărcări electrice. Se vor cumula pe arii restrânse cantități de apă de peste 20...25 l/mp și vor mai fi condiții de grindină. În restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale datei, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată doar în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în Moldova și 24 de grade în Câmpia de Vest.

În București, vremea va fi răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse și posibil descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade.

Sâmbătă, în sudul, centrul și estul țării, precum și în zona montană vremea va fi în continuare în general instabilă și răcoroasă. Mai ales pe timpul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intenisificări de scurtă durată ale vântului și cantităti de apă mai însemnate. Pe crestele montane, la altitudini mai mari de 2000 de metri, trecător pot fi și precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil și cu precădere după-amiaza, izolat vor fi posibile ploi slabe, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade în vestul țării.

În Capitală, vremea va fi în general instabilă si răcoroasă. Mai ales pe timpul zilei cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse și trecător, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Începând de duminică, vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea și doar după-amiaza pe spații mici în sudul țării și la munte vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla moderat în regiunile estice și sud-estice și în general slab în restul zonelor. Temperaturile maxime, în creștere față de ziua precedentă în sud, centru și est, vor fi cuprinse între 19 grade pe litoral și 26 de grade în vestul țării. În cursul nopții, vor fi condiții de ceață.

Încălzirea vremii va continua și la începutul săptămânii viitoare, treptat, astfel că miercuri valorile de temperatură se vor situa cu mult peste ce ar fi normal la sfârșitul lunii mai. Doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pavel palcu   special arad jpg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net