Cod galben de furtuni în 15 judeţe. Cum va fi vremea în weekend

Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de furtuni pentru mai multe judeţe, valabilă în intervalul 11 august, ora 22.00 – 12 august, ora 10.00.

În intervalul 11 august, ora 22.00 – 12 august, ora 10.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a Munteniei, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură şi estul Carpaţilor Meridionali.

Vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi şi pe parcursul zilei de joi, 11 august, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vremea se va răci, în timp ce în sud-est va fi caniculă.

Vineri, 12 august, vremea va fi instabilă mai ales în Transilvania, Oltenia şi zona Carpaţilor Meridionali, iar în sud-estul ţării temperatura aerului va scădea accentuat.

Sâmbătă, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor,  informează România TV. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, în prima parte a zilei la munte și în sudul teritoriului, iar noaptea în nord-est, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile estice, sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 în zona subcarpatică şi în depresiuni și 27 de grade în Oltenia.

În Bucureşti, vremea se va menține răcoroasă pentru această dată, deşi valorile termice diurne vor marca o creştere faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Începând de duminică, vremea se încălzeşte, astfel că în primele zile ale săptămânii viitoare vom ajunge să vorbim despre valori termice apropiate de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată, la început în jumătatea de nord a teritoriului, apoi și în est și sud-est, dar acestea nu vor fi pe spatii extinse si nici foarte importante cantitativ. Poate doar pe la munte să se strângă cantităţi de apă mai importante, unde ploile vor acoperi suprafeţe ceva mai extinse faţă de restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net