Club Colectiv: Nici un control de la primărie în cinci ani

Ultima actualizare:

    Clubul Colectiv a funcționat cinci ani fără controale de la primărie și de la ISU
Clubul Colectiv a funcționat cinci ani fără controale de la primărie și de la ISU

Tragedia din Clubul Colectiv scoate la iveală numeroase nereguli. Expeții au ajuns la concluzia că primăria nu a făcut vreun control în ultimii cinci ani, lucrările nu aveau autorizaţie de construcţie, clubul nu avea suficiente căi de acces, iar conducerea ISU nu a verificat locația.

63 de tineri au murit în chinuri groaznice, iar alții sunt și acum în spital cu răni care se vindecă greu. Raportul tehnic al experţilor arată numeroase nereguli în ceea ce priveşte construcţia (Fabrica Pionerul), dar şi o activitate defectuasă a instituțiilor care aveau competenţă de verificare, informează Mediafax.

Experții spun că nu au fost identificate ”dovezi că s-ar fi desfăşurat activităţi de inspecţie, control, îndrumare etc. pe parcursul a ultimilor cinci ani, când în acel spaţiu s-au desfăşurat activităţi similare, de către trei chiriaşi, succesiv, astfel încât să identifice şi să constate respectarea cadrului legal şi să impună măsuri de intrare în legalitate” de către Primăria Sectorului 4.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov nu a inspectat spațiile închiriate și nici nu a dispus luarea de măsuri pentru eliminarea riscurilor identificate. Concret, reprezentanții ISU trebuia să se asigure că locația are suficiente căi de evacuare și hidranți.

Din raportul tehnic al Parchetului, mai reiese că în incinta fabricii Pionerul există lucrări de construire şi amenajare care nu îndeplinesc cerinţele legale și nu aveau autorizații de construcție, informează aceeași sursă.

Raportul mai arată că au fost folosite materiale uşor inflamabile în momentul în care a fost construit tavanul fals. De asemenea ”ventilaţiile nu sunt poziţionate corespunzător", iar ”instalaţiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme”.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv din București și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitale din Capitală 147 de răniţi.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net