Click! vă prezintă şase locuri în care nu veţi mai vedea fum de ţigară

Ultima actualizare:

    Baruri şi  restaurante
Baruri şi restaurante

Fumători, este ultima zi în care mai puteţi să vă faceţi de cap! De joi (17 martie), nu veţi mai putea aprinde ţigara oriunde. Reporterii Click! au dat un tur prin locurile în care veţi duce cel mai mult dorul ţigării!

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice intră, de joi, în drepturi. Practic, oricare fumător prins că îşi va aprinde ţigara în locurile nepermise va fi aspru sancţionat. Şi locurile nepermise sunt destule! Mai ales că legea defineşte loc public închis orice spaţiu delimitat de mininum doi pereţi şi un acoperiş. Pe scurt, fumătorii îşi pot aprinde ţigările numai în faţa localurilor (cluburi, cafenele, baruri) sau insituţiilor publice, care trebuie să deţină locuri pentru fumători.

Pe terase, fumatul este permis, doar dacă nu au prea mulţi pereţi şi sunt în aer liber. Pe stadioane şi în balcoanele deschise ale clădirilor de birouri, nici vorbă de fumat. Am dat şi noi o raită prin locurile în care fumatul va deveni amintire, deşi în prezent se practică la greu: în taxi, în parcuri sau în staţiile RATB. „Nu înţeleg de ce mă obligă pe mine să nu mai fumez în maşină, că e maşina mea. Şi dacă am un client care e de acord să fumăm?”, s-a arătat contrariat Cristi, un taximetrist de 27 de ani din Capitală. Şi ca el sunt mulţi nemulţumiţi, taximetrişiti, dar şi clienţi. Adevărul e că, la aglomeraţia din Bucureşti, nevoit să stai chiar şi ore bune în trafic, e greu să nu te ardă buza după ceva nicotină.  Legea e nemiloasă, însă taxiurile sunt considerate mijloace de transport în comun, astfel că fumatul e interzis şi pace! În parcuri e ceva mai bine. Se poate fuma, dar mare atenţie ca nu cumva să fie vreun loc de joacă pentru copii, că iar nu e bine! Visaţi la o ultimă beţie cu prietenii la cârciumă? Miercuri aveţi ultima ocazie! Nici patronilor nu le convine, dar nu prea e loc de tocmeală. De mâine, veţi lăsa prietenii la mese şi veţi ieşi să vă afumaţi afară, pe trotuar.

Tot afară, în ploaie, vom sta la ţigară atunci când ne prinde pofta la birou, căci fumatul la locul de muncă va fi şi el interzis prin noul act normativ. Te-ai plictisit în staţia de autobuz şi pipăi buzunarul după pachetul de ţigări? Mai gândeşte-te! Rişti să fii altoit pe loc cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Legea antifumat e hulită de mulţi români pe motiv că discriminează fumătorii. În realitate, actul normativ încearcă să protejeze populaţia nefumătoare de efectele nocive ale inhalării fumului de ţigară. Conform medicilor, circa 70 de români mor zilnic din cauza bolilor asociate fumatului, în timp ce anual circa 50.000 îşi pierd viaţa din această cauză.

Click! spune

Nerespectarea prevederilor legii se sancționează cu amenzi de la 100 la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice. Reprezentanții localurilor și ai instituțiilor publice sunt pasibili de amenzi de la 5.000 la 15.000 de lei, la care se adaugă măsuri complementare de închidere a unităților.

Kit-ul de «supravieţuire» pe trotuar

Numărăm orele până când fumatul va fi interzis în spațiile publice. Cine va dori să tragă cu poftă dintr-o țigară o va putea face afară, pe trotuar. Italienii fumători stau la ușa localurilor din 2005, de când autoritățile din ”Cizmă” au decis să interzică acest viciu. Reporterii Click! au surprins, sâmbătă seară, câțiva zeci de tineri în fața pizzeriei ”Da Tito” din Florența. Tremurau, ce-i drept, dar erau obișnuiți cu condițiile vitrege. Ca să nu suferiți prea tare pentru o țigară, vă dăm câteva sfaturi:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net