Circulaţia pe autostrada A2 a fost redeschisă după patru ore

Ultima actualizare:

    Circulaţia pe autostrada A2 a fost redeschisă după patru ore
Circulaţia pe autostrada A2 a fost redeschisă după patru ore

Circulaţia pe autostrada A2, între Bucureşti şi Fundulea, oprită sâmbătă seară, din cauza zăpezii şi a poleiului, a fost redeschisă după patru ore.

Traficul pe autostrada A2 a fost reluat de la ora 24.00, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Circulaţia pe tronsonul Bucureşti - Fundulea al autostrăzii A2 a fost închisă la ora 20.00, după ce timp de mai multe ore a nins viscolit, pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă de aproape zece centimetri şi pe unele segmente de drum s-a format polei.

După închiderea circulaţiei, echipajele de intervenţie trebuiau să fie trimise pe autostradă pentru a curăţa zăpada depusă, însă acţiunea a fost întârziată.

Iniţial, pe autostrada A2, pe sectorul de drum București - Lehliu au fost trimise cinci utilaje, iar pe sectorul de drum Lehliu - Drajna s-a acţionat cu patru utilaje. Ulterior, au mai fost trimise opt utilaje, pe sectorul de drum Bucureşti - Drajna acţionând 15 utilaje.

Directorul general al CNADNR l-a suspendat din funcţie pe inginerul şef Lucian Stan, de la Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, şi a dispus cercetarea disciplinară a acestuia şi a tuturor celor responsabili de întârzierea deszăpezirii pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa.

Mai multe accidente au avut loc sâmbătă pe autostrada A2, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română.

Circulaţia este îngreunată pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti şi pe drumurile din judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi şi Ialomiţa, din cauza zăpezii, a precizat Centrul Infotrafic.

Şoferii pot afla informaţii despre starea drumurilor naţionale de la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, Tel Verde 0800.80.9360 sau de pe site-ul www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale.

Maşinile care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă nu pot circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate şi cu dispozitive antiderapante, potrivit prevederilor legale.

Pentru neechiparea corespunzătoare a maşinii se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este între nouă şi 20 de puncte, respectiv între 810 de lei şi 1.800 de lei.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi şi Ialomiţa au fost, până sâmbătă noapte, sub avertizare cod galben de ninsoare şi vânt puternic, stratul de zăpadă care s-a depus în aceste zone ajungând până la zece centimetri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului. În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net