Circulaţia metroului ar putea fi oprită. Sindicaliştii se pregătesc de grevă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Uniunea Sindicatelor Libere (USL) Metrou pichetează, vineri, Ministerul Transporturilor, protestând faţă de tăierea a 41,5 milioane de lei din fondurile de exploatare.

USLM ameninţă că va declanşa o grevă generală. "Zilele trecute am avut negocieri cu ministerul şi administraţia, pe 27 septembrie expiră contractul colectiv de muncă. Ni s-au tăiat 41,5 milioane de lei din fondurile de exploatare, lucru care pune în pericol inclusiv siguranţa circulaţiei metroului. Acum avem doar un pichet aici, la minister, dar dacă lucrurile vor continua aşa ne vom aduna şi la Guvern şi, într-un final s-ar putea să ajungem să facem grevă generală", a declarat Ion Rădoi, preşedintele USLM, citat de rtv.net. 

Greva generală înseamnă oprirea metroului, dar cu asigurarea a o treime din activitate, ceea ce înseamnă că trenurile vor circula doar de la ora 16.00, a explicat liderul sindical. Ion Rădoi a mai spus că sindicatul „şi-ar putea retrage toţi oamenii pe care îi are la niveluri de vârf ale Partidului Social Democrat", el însuşi fiind fost membru al PSD.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net