Circul făcut de PSD continuă. 5 miniștri și-au retras demisiile

Ultima actualizare:

    Miniștrii vor să revină în Guvernul dat jos chiar de ei
Miniștrii vor să revină în Guvernul dat jos chiar de ei

Au dat jos Guvernul Grindeanu din care au făcut parte, iar acum și-au retras demisiile. Cinci miniștri au anunțat că au revenit la posturi.

Ieri, Sorin Grindeanu îl avea alături doar pe Augustin Jianu, încă ministrul Comunicațiilor. Acesta refuzase să-și dea demisia și a sperat până în ultimul moment că moțiunea depusă de propriul partid nu va trece.

Ceea ce nu s-a întâmplat, astfel că astăzi, încă de la primele oare ale dimineații, miniștrii demisionari au revenit  în forță.

Nu mai vor să părăsească posturile și și-au restras demisiile.

Până acum, vorbim despre cinci demnitari:  Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor, Andreea Păstârnac, ministrul Românilor de Pretutindeni și Mihai Tudose, ministrul Economiei.

Și vor urma și alții, în frunte cu  Carmen Dan, la Interne și Lia Olguța Vasilescu, la Muncă. Aceasta din urmă a anunțat încă de ieri mutarea.

”Cred că o să ne retragem toți demisiile ca să poata fi funcțională activitatea ministerelor până în momentul în care va fi învestit viitorul guvern, să asiguram conducerea ministerelor ca interimari”, a spus Vasilescu.

Imediat au apărut contrele. Victor Ponta a publicat pe pagina sa de Facebook că demisiile sunt irevocabile și că miniștrii se fac de râs revenind într-un cabinet demis de ei.

Ponta: ”Demsiile sunt irevocabile”

„STOP - nu s-au făcut de râs destul miniştrii care au votat cu bilele la vedere moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din care făceau parte?? Nu s-au făcut destul de râs miniştrii care au ascultat cuminţi şi au aprobat Raportul Dragnea - Vâlcov care spunea că sunt toţi nişte incapabili catastrofali??? Nu se fac destul de râs miniştrii care acum stau lipiţi de Liviu Dragnea să îi pună în viitorul Guvern la loc în poziţiile în care Raportul spunea că nu au făcut nimic?”, a precizat Victor Ponta.

Deputatul a susţinut că demisiile miniştrilor din Guvernul Grindeanu sunt „irevocabile”, în condiţiile în care fostul secretar general al Executivului, Mihai Busuioc a luat act de ele.

Toader: ”Intermiatul începe pe 30 iunie”

Tudorel Toader, ministrul demisionar de la Justție, vede cu totul altfel situația.

”Mi-am depus demisia pe 15 iunie, așa că devine irevocabilă pe 30 iunie, după care începe interimatul. Sunt convins că până pe 30 iunie avem un nou guvern. Acesta a evitat să spună dacă îşi doreşte să fie ministru şi în viitorul Executiv și a precizat că ieri s-a întâlnit cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net