Cine a fost avocata Paula Iacob

Ultima actualizare:

    Avocata Paula Iacob a murit marţi la locuinţa ei din cartierul BăneasaFoto: Mediafax
Avocata Paula Iacob a murit marţi la locuinţa ei din cartierul BăneasaFoto: Mediafax

Avocata Paula Iacob s-a stins din viață marți seară (6 octombrie), la vârsta de 83 de ani. Ultimele două luni din viață și le-a petrecut în Spitalul Bagdasar din Capitală. Din cauza accidentului cerebral pe care l-a suferit, avocata Paula Iacob pierduse capacitatea de a vorbi.

Avocata Paula Iacob părea că se recuperează bine, însă problemele de sănătate foarte grave au răpus-o. A murit acasă, în prezența familiei. Joi (8 octombrie) va fi înmormântată la Cimitirul Bellu.

Publicul larg o cunoaște datorită aparițiilor Tv, însă cariera ei a început de pe vremea comunismului. A apărat în instanță mai multe personaje politice controversate, printre care se numără și Nicu Ceaușescu, Gigi Becali și profesorul "pedofil" de la Jean Monnet. Pe lângă toate acestea, avocata Paula Iacob a colaborat cu Securitatea, sub pseudonimele Gabriela în perioada 1952-1954 și  Ioana, în intervalul 1970-1974.

Puțini știu însă adevărata povestea de viață și începuturile modeste pe care le-a avut avocata Paula Iacob. În primul rând, a avut o copilărie marcată de exigența părinților, care au vrut ca ea să devină o femeie de succes.

Avocata Paula Iacob a avut părinți stricți

Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932. A crescut într-o familie modestă. Tatăl ei, Paul Lazarescu, a fost învățător pentru o perioadă bună de timp, apoi a urmat Facultatea de Drept. Mama Paulei Iacob a fost toată viața casnică. Părinții s-au străduit să îi ofere o educație bună, au îndemnat-o să învețe limbi străine și să cânte la pian. Bunica ei era din Serbia, fugise din Zagreb la București, potrivit formula-as. Avocata Paula Iacob a crescut la internatul Pitar Moș, de la vârsta fragedă de 6 ani. A urmat o școală de fete extrem de severă, condusă de călugărițe catolice.

Avocata Paula Iacob a vrut să urmeze Facultatea de Medicină

La îndemnul unchiului ei, avocata Paula Iacob a dat mai întâi admiterea la Facultatea de Medicină, dar pentru că nu a avut o medie foarte bună, a fost repartizată la București. Părinții ei nu au fost de acord, așa că a devenit studenta facultății de Drept din București la vârsta de 16 ani și a absolvit cursurile la 20 de ani.

“M-am grăbit cu scoala, am dat de doua ori două clase într-un an. Se putea pe atunci. Și-astfel, in 1948, la 16 ani, eram deja studentă”, spunea avocata Paula Iacob.

Avocata Paula Iacob are o fiică

Avocata Paula Iacob, alături de soțul ei, Nicolae Iacob și de fiica ei, Ruxandra Gabriela (dreapta sus)
Avocata Paula Iacob, alături de soțul ei, Nicolae Iacob și de fiica ei, Ruxandra Gabriela (dreapta sus)

A fost căsătorită  57  de ani cu același bărbat, procurorul Nicolae Iacob. Avocata Paula Iacob a lăsat în urmă o fiică, pe nume Ruxandra Gabriela, pe care apropiații o alintă Anda. Fiica ei nu a urmat exemplul părinților ei. Anda a absolvit Facultatea de Medicină și a urmat o carieră în psihiatrie.

Avocata Paula Iacob a intrat în Baroul București în anul 1954. În anul 1990, a ajuns în atenția publică după ce a devenit avocata lui Nicu Ceaușescu. A fost mare iubitoare de animale și l-a salvat de la moarte pe celebrul câine maidanez Bosquito. Avocata Paula Iacob a fost președintele fondator al Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor Unesco. A fost și președintele Asociației Femeilor de Carieră Juridică.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net