Cinci copii sufocaţi după ce au jucat „Balena Albastră“, jocul morţii

Ultima actualizare:

    Jocul morții, denumit ”Balena albastră” a făcut peste 100 de victime în câteva luni
Jocul morții, denumit ”Balena albastră” a făcut peste 100 de victime în câteva luni

Un eveniment deosebit de grav a avut loc în dimineaţa zilei de vineri, 17 martie, la Şcoala gimnazială „Veronica Micle” din Iaşi. Cinci copiii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce ar fi jucat ”Balena Albastră”, jocul care împinge la sinucidere.

Mai multe ambulanţe şi echipaje de Poliţie au ajuns vineri, 17 martie, la Şcoala de ”Veronica Micle” din Iaşi, acolo unde mai mulţi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, scrie adevarul.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, ar fi vorba de patru fete care au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital, toate fiind în afara oricărui pericol. Două dintre acestea au fost preluate din sala de clasă, iar alte două dintr-o toaletă a şcolii.

Potrivit altor informaţii, numărul copiilor ce ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale ar fi mai mare. Surse apropiate cazului au precizat pentru „Adevărul” că elevii care au avut nevoie de medici şi-ar fi ţinut respiraţia în timp ce jucau ”Balena Albastră”, un joc care s-a răspândit şi în rândul adolescenţilor români şi care în Rusia a provocat sinuciderea a peste 130 de copii în doar câteva luni.

”Poliţiştii efectuează verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat şi în funcţie de rezultate vom dispune măsurile legale”, a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi, pentru adevarul.ro.

Potrivit unor surse medicale numărul copiilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a ajuns la cinci. Sursele adevarul.ro au mai precizat că adolescenţii îşi ţineau respiraţia ţinându-şi mâinile pe piept, mimând astfel poziţia unei persoane decedate. Un alt elev le apăsa pe piept. Riscul la care s-au supus copiii a fost de a suferi un stop cardio-respirator.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net