Cetățenie pentru românii din Marea Britanie, condiția impusă pentru acordul privind Brexit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Reprezentantul ministerului român pentru afaceri europene a amenințat că va bloca discuțiile despre Brexit, până când cetățenilor români, aflați în Marea Britanie, li se vor da cetățenie britanică.

Ana Birchal, delegată ca fiind reprezentanta ministerului pentru afaceri europene a declarat că drepturile românilor din Marea Britanie, precum și proiectul de lege al UE sunt cele mai mari obstacole în calea Brexitului, conform Sunday Express.

În cadrului unui interviu acordat unui post de radio al programului BBC, aceasta a spus că țara nu va începe discuțiile despre Brexit, până când Theresa May nu va accepta să acorde românilor, aflați în Marea Britanie, cetățenie britanică.


    adevarul
adevarul

Aceasta declarație rezumă faptul că până la 220 000 de români, rezidenți legali în UK, ar putea beneficia de drepturi depline ca cetățeni britanici. Liderii Uniunii Europene se vor întâlni la Bruxelles pentru a cădea de acord asupra orientărilor de negociere pentru viitoarele discuții despre Brexit.

România joacă un rol important în viitoarele discuții despre Brexit. Țara este prevăzută să dețină președinția Consiliului UE între ianuarie șii iunie 2019, când Brexit urmează să fie finalizat. Birchall a declarat că pregătirile pentru rolul președinției au fost bine pregătite în țara sa.

Întrebată dacă prioritățile sale de la Brexit ar fi ca ”cetățenii români să câștige cetățenia acestei țări, dacă au trăit aici timp de 4-5 ani, ea a spus că ”pentru România este foarte important să protejeze pe deplin drepurile și interesele cetățenilor români din Marea Britanie, nu doar pentru un an sau doi, ci pe termen lung. Nu vorbim despre numere aici, vorbim despre viețile oamenilor, viitorul lor, speranțele lor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net