«Cerem 3 milioane € spitalului care ne-a nenorocit»

Ultima actualizare:

    Cele două femei au fost  infectate cu bacteria  Burkholderia cepacia în  una dintre sălile de  operaţie ale Spitalului CF 2
Cele două femei au fost infectate cu bacteria Burkholderia cepacia în una dintre sălile de operaţie ale Spitalului CF 2

După şapte ani de la tragedia în care soprana Amelia Antoniu şi Alice Preda au fost la un pas să-şi piardă viaţa, încep să se mişte lucrurile. Cele două femei, care au fost infectate cu o bacterie în Spitalul CF 2 din Capitală, se vor întâlni în instanţă cu cei care le-au pus vieţile în pericol şi le vor cere daune de 3 milioane de euro.

Amelia Antoniu (43 de ani) şi Alice Preda (42 de ani) s-au aflat în 2010 la graniţa dintre viaţă şi moarte. Internate în Spitalul CF 2 din Capitală pentru intervenţii chirurgicale obişnuite, ele s-au infectat cu o bacterie periculoasă chiar în sala de operaţie. A urmat o perioadă de coşmar. Amândouă au intrat în comă, iar medicii de la Spitalul Universitar s-au luptat mult ca să le salveze. Au trecut luni bune până s-au pus pe picioare, după care au decis să-şi caute dreptatea în instanţă.

Se pare însă că autorităţile nu s-au grăbit să facă lumină în acest caz. “De abia acum două săptămâni s-a făcut trimiterea în judecată a Spitalului CF2. Se începe procesul după şapte ani de aşteptări. Nu ştiu de ce a durat aşa de mult. Anchetatorii ne spuneau că dosarul este foarte stufos. Nu am văzut acest lucru ca pe ceva corect, pentru că nu poţi să aştepţi atâţia ani. Am făcut tot felul de întâmpinări, dar degeaba”, ne-a declarat soprana Amelia Antoniu, care ne-a mai spus că a dat spitalul în judecată împreună cu Alice Preda.“Deocamdată, nu ştim când este primul termen de judecată, dar, oricând va fi, vrem ca toţi vinovaţii să plătească. E vorba de doctori, asistenţi, anestezist şi şeful secţiei. Ei se vor prezenta în faţa magistraţilor”, ne-a mai spus prim-solista Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”.Dacă Amelia Antoniu a reuşit să devină mamă, după un an şi jumătate de la întâmplarea nefericită prin care a trecut, Alice Preda nu a avut acelaşi destin. Din contră, ea nu mai poate avea copii, după ce medicii i-au scos uterul, aşa că aceasta vrea daune morale mult mai mari decât Amelia. “Am solicitat daune morale pentru Alice Preda în sumă de 2 milioane de euro şi pentru Amelia Antoniu, de 1 milion de euro. Totodată, clientele mele au cerut şi daune materiale pentru costurile tratamentului urmat la acea vreme”, ne-a explicat avocatul Adrian Stoica.


    Amelia Antoniu e  prim-solistă la Teatrul  de Operetă din Bucureşti
Amelia Antoniu e prim-solistă la Teatrul de Operetă din Bucureşti

Amelia, divorţ fără scandal


     Amelia a divorţat de soţ  la trei luni de la  botezul fetiţei lor
Amelia a divorţat de soţ la trei luni de la botezul fetiţei lor

Amelia Antoniu a divorţat de soţul său după doar şapte luni de la venirea pe lume a fetiţei lor. Însă, aşa cum este şi normal, micuţa nu duce lipsă de afecţiune din partea tatălui care se implică în creşterea ei. “Fetiţa este bine, merge la grădiniţă. M-am dus să o înscriu acum şi la şcoală, în clasa zero. Mergem înainte cu toate. Cu fostul meu soţ ţin legătura, am o relaţie civilizată cu el de dragul copilului. Îi dă pensia alimentară, este atent cu ea. Important este că îi oferă un minim de echilibru copilaşului”, ne-a mai spus Amelia Antoniu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net