14.000.000 € pe o centrală care nu are cui să dea căldură

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Investiţie de 14 milioane de euro într-o centrală care nu va funcţiona niciodată. Lucrările la centrala termică din Câmpulung Moldovenesc au început în anul 2004 şi au fost finalizate în 2010. Dar, nu are cui să vândă agent termic.

În perioada comunistă, încălzirea celor 3.200 de apartamente construite în municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost asigurată prin câteva centrale termice de cartier. Sistemul centralizat de încălzire a funcţionat ultima dată în iarna anului 1996. De atunci, locuitorii oraşului au găsit alte soluţii pentru încălzire. „Din 1996, când a fost livrat ultima dată agent termic pe instalaţiile vechi, ţevile din toate blocurile au fost duse la fier vechi. Până acum, oamenii s-au încălzit cu sobe pe lemne, cu radiatoare electrice sau centrale termice de apartament", a explicat primarul Mihăiţă Negură.

simeon stalpnicul png

La începutul anilor 2000, la Câmpulung Moldovenesc, a fost planificată construirea unei centrale termice. Lucrările au început în 2004 şi au fost finalizate în 2010. Centrala a funcţionat doar cât a durat festivitatea de tăiere a panglicii, după care a fost oprită şi aşa a rămas până acum. Peste 900 de apartamente sunt însă deja racordate la reţeaua de gaz metan şi au centrale termice proprii.

2010- Gheorghe Flutur a aprins flacăra la centrala termică

simeon stalpnicul png

Restul apartamentelor, instituţiile publice şi şcolile sunt încălzite cu centrale performante pe lemne. Mai mult, chiar şi primăria din Câmpulung este încălzită la ora actuală cu gaz metan, după ce anul trecut au fost montate două centrale termice. Aşa se face că centrala probabil nici nu va funcţiona vreodată. Între timp, Ministerul Finanţelor plăteşte ratele pentru creditul obţinut de Consiliul Judeţean, iar primăria trebuie să plătească penalităţile, care ajung la 800.000 de lei anual, asta pentru o investiţie inutilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net