Cele mai frumoase sate din Maramureș

Ultima actualizare:
Satul Preluca Nouă
Satul Preluca Nouă

Cele mai frumoase sate din Maramureș au ajuns să fie premiate la concursuri internaționale de turism, dar sunt în continuare atât de puțin cunoscute în țară. Acum aveți ocazia să cunoașteți câteva dintre ele, iar dacă aveți ocazia vă recomandăm cu căldură să le vizitați.

Am alcătuit o listă cu cele mai frumoase sate din Maramureș care au chiar și renume internațional, fiind premiate ca destinații de turism rural. Satele păstrează tradițiile și obiceiurile străvechi și impresionează foarte mulți străini.

Din pacate, multe dintre cele mai frumoase sate din Maramureș sunt puțin cunoscute în România, tocmai de aceea este bine să se vorbească și să se scrie cât mai mult despre ele. Noi am ales doar câteva dintre cele mai frumoase sate din Maramureș, dar și cele mai cunoscute, însă numărul lor este mult mai mare.

Satul Breb
Satul Breb

Unul dintre cele mai frumoase sate din Maramureș, dar foarte puțin cunoscut, având o singură pensiune autorizată. Satul este renumit pentru frumusețea dată de casele vechi din pământ, cu acoperiș de paie. Este faimos și datorită produselor tradiționale din brânză care se fac aici de mai multe generații.

Satul are puțin peste 100 de case și 300 de locuitori, însă în mod straniu are 15 cimitire.

Cele mai frumoase sate din Maramureș: Breb

Satul Săpânța
Satul Săpânța

Prințul Charles în persoană a făcut o vizită satului Breb și a fost impresionat de ceea ce a văzut. Ba mai mult, se zvonește că două case de lemn sunt cumpărate de el în acest sat și urmează să fie reabilitate pentru ca să poată primi turiști.

Tradițiile și portul popular dau culoare satului, dar și celebrele porți maramureșenești. Satul Breb se află în partea central-nordică a depresiunii Maramureș, în partea superioară a bazinului râului Mara pe piemontul nordic al masivului Gutâi, la 25 km de Sighetu Marmației și la 52 km de Baia Mare.

Cele mai frumoase sate din Maramureș: Săpânța

Vișeul de Sus
Vișeul de Sus

Săpânța se califică automat în orice listă cu cele mai frumoase sate din Maramureș, iar povestea cimitirului vesel este celebră în întreaga lume. Oprea meșterului Stan Pătraș începe din anul 1935 când au început să apară crucile gravate și colorate de acest meșter și de ucenicii săi.

Satul mai are și o rezervație naturală numită Mlaștina Poiana Brazilor care se întinde pe 3 hectare și Mănăstirea Peri, cea mai înaltă clădire din lemn din lume, care are 78 de metri.

Cele mai frumoase sate din Maramureș: Vișeul de Sus


    Vișeul de SusSURSĂ FOTO: facebook.com
Vișeul de SusSURSĂ FOTO: facebook.com

Sigur vă sună cunoscut și numele Vișeului de Sus, fiind unul dintre cele mai cunoscute și cele mai frumoase sate din Maramureș și a cărui renume a fost căpătat și datorită mocăniței care a fost construite după Primul Război Mondial doar pentru a transporta lemnul. Ea este folosită și astăzi cu același scop.

Satul ascunde și alte frumuseți tipice zonei și merită vizitat, dar cu siguranță o plimbare cu mocănița, care acum face și transport turistic, nu trebuie ratată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net