Cea mai scăzută temperatură a toamnei: minus 3 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

Mercurul termometrelor a coborât, joi dimineaţa, la Miercurea Ciuc, până la minus 3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această toamnă, informează romaniatv.net.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că în jurul orei 7.00 s-a înregistrat valoarea de minus 3 grade Celsius, după care temperaturile au început să crească uşor.

Şi în celelalte localităţi ale judeţului a fost frig. La Joseni s-au înregistrat minus 0,7 grade Celsius, la Topliţa au fost 0,4 grade, iar la Bucin s-au consemnat 3 grade Celsius.

De asemenea, în timpul nopţii a căzut brumă în mai multe zone ale judeţului.

Meteorologii spun că aceste valori sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, supranumit şi Mica Siberie sau Polul Frigului, unde primele temperaturi negative se înregistrează încă din luna septembrie.

Minima absolută a lunii septembrie s-a înregistrat în anul 1977 când termometrele au arătat, la Miercurea Ciuc, minus 10 grade Celsius, în vreme ce maxima a fost consemnată în 1952, când au fost 33,8 grade Celsius.

Societatea de Gospodărire Comunală din Miercurea Ciuc este pregătită să furnizeze încălzire la instituţiile şi la apartamentele racordate la sistemul centralizat, dacă va primi solicitări în acest sens.

Potrivit statisticilor, în ultimii zece ani locuitorii din Miercurea Ciuc au primit agent termic, în medie, 235 de zile pe an.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net