Cea mai mare catedrală din provincie, gaură în bugetul local

Ultima actualizare:

    «Nașterea Domnului» este cea mai mare catedrală din provinciefoto: Dănuț Zuzeac
«Nașterea Domnului» este cea mai mare catedrală din provinciefoto: Dănuț Zuzeac

Cea mai mare catedrală ortodoxă din provincie, „Nașterea Domnului” din Suceava, a fost sfințită duminică, 4 octombrie, la nu mai puțin de 25 de ani de la începerea construcției. Pentru oficierea slujbei a venit un întreg sobor de preoți, iar la ceremonie a participat și patronul FCSB, Gigi Becali.

Cu toate acestea, abordat de jurnaliști, stelistul a refuzat să dea declarații, atât în ceea ce privește evenimentul, dar, mai ales, despre sumele de bani investite în lăcașul de cult. Totuși, cert este faptul că acesta a făcut donații substanțiale pentru construirea catedralei, fiind unul dintre donatorii care au oferit cei mai mulți bani, potrivit Adevărul.

Gigi Becali, la slujba de sfințire a Catedralei „Nașterea Domnului” din Suceava
Gigi Becali, la slujba de sfințire a Catedralei „Nașterea Domnului” din Suceava

Preotul Petru Argatu, prezent la eveniment, a refuzat și el să dezvăluie sumele de bani investite în lăcașul de cult. Totuși, primarul Ion Lungu a declarat că lucrările pentru Catedrala „Nașterea Domnului” au fost sponsorizate cu 1.8 milioane de euro de la Consiliul Local Suceava, o sumă enormă, având în vedere faptul că aceasta este numai o primă sfințire a catedralei până în momentul în care vor fi terminate lucrările. Mai mult, preotul Argatu a explicat că și pictura lăcașului de cult va necesita noi venituri monetare.

Ce dimensiuni are Catedrala „Nașterea Domnului”

Cea mai mare catedrală din provincie, Catedrala „Nașterea Domnului”, măsoară 65 de metri în lungime, 20 de metri în lățime și 70 de metri în înălțime. Evenimentul a fost unul mult așteptat, iar pentru că au fost prezenți peste 10.000 de credincioși, și autoritățile au venit  în număr mare și au reușit să mențină pacea și ordinea: „Din fericire, nu au fost înregistrate evenimente negative, cei 50 de jandarmi, polițiști și pompieri reușind să asigure ordinea și liniștea publică în zona lăcașului de cult”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, maiorul Bogdan Cornaci.

La ceremonie au participat și Înaltpresfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, dar și autoritățile locale, în frunte cu primarul Ion Lungu, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor și prefectul județului, Constantin Harasim. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net