În ce țări au fost duși răniții din clubul Colectiv

Ultima actualizare:

    O parte dintre răniții din clubul colectiv au fost mutați pentru tratamente în spitale din afara țăriifoto: Click!
O parte dintre răniții din clubul colectiv au fost mutați pentru tratamente în spitale din afara țăriifoto: Click!

La momentul actual, 76 de persoane rănite în incendiul din club „Colectiv” sunt internate în spitalele din România, dintre acestea 24 aflându-se în stare critică. 30 dintre răniți se află în stare gravă, dar staționară, și au fost trimiși pentru continuarea tratamentului în clinici specializate de peste hotare. Iată în ce țări au fost duși răniții din clubul „Colectiv”.

Iată în ce țări au fost duși răniții din clubul Colectiv: Norvegia, Elveția, Germania, Marea Britanie, Israel, Olanda, Austria și Franța.

În Austria au fost transportate două persoane. Starea acestora este, în acest moment, stabilă. Unul dintre pacienții transferați este Alexandru Hoge, un tânăr de doar 19 ani din Sinaia, fost elev al Colegiului „Mihail Cantacuzino”. În prezent, băiatul este student la Facultatea de Automatică din cadrul Universității Bucureşti. Alexandru a fost transportat, sâmbătă seară (7 noiembrie), în Austria, cu o aeronavă a Inspectoratului General de Aviaţie. El a ajuns la Clinica AKH din Viena. Înainte de a fi mutat, băiatul a fost îngrijit la Spitalul Universitar.

În Belgia au fost transferați opt pacineți, toți având starea stabilă. La Bruxelles, în spitalul militar, a ajuns Pavlos, elevul de la „Mihail Sadoveanu”. Acesta a fost operat la mâini și la față și este în stare stabilă. Acesta are șanse reale de recuperare completă, însă acest lucru va fi posibil abia în doi-trei ani.

Și în Olanda au fost trimise opt persoane. Din păcate, două au murit, dar șase sunt în stare stabilă. În Marea Britanie au ajuns nouă dintre persoanele rănite în incendiu. Opt dintre acestea sunt în proces de evaloare medicală, iar una a murit în noaptea de luni spre marți (9 spre 10 noiembrie). Este vorba despre un pacient care fusese transferat la o unitate medicală din Birmingham.

În Norvegia, până acum a ajuns doar o singură persoană. Aceasta se află într-o stare stabilă. În Israel au fost transferate trei persoane, din care una a murit, una este stabilă, dar cealaltă în stare critică. Printre cei transferați în Israel este și Cătălin Ilnitchi, fotograf de profesie, un pacient îngrijit până duminică (8 noiembrie) la terapie intensivă, în spitalul Floreasca. Tot printre pacienții ajunși în Israel s-a aflat și jurnalista-fotograf Teodora Maftei. Din păcate, tânăra a pierdul lupta cu viața.

Și în Elveția au fost trimise victime ale incendiului din clubul „Colectiv”. Din păcate, însă, una dintre acestea a decedat înainte de a se finaliza transferul. Cealaltă a plecat duminică (8 noiembrie), în jurul orei 16.20, către Zürich, cu o aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație. Este vorba despre un rănit care fusese internat la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București. Pe timpul zborului, acesta a fost asistat de o echipă mixtă de cadre medicale organizată de SMURD.

Alte două persoane au plecat pe cont propriu în Germania, pentru îngrijiri medicale, dar nu s-au stabilit încă într-un spital. În plus, marți (10 noiembrie) o echipă de chirurgi germani aflată în România a evaluat răniții pentru noi posibile transferuri. Ei au în vedere patru sau cinci bolnavi care ar putea fi transferați în perioada imediat următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net