Ce spune Principesa Margareta despre prezenţa Regelui Mihai la funeralii

Ultima actualizare:

    Principesa Margareta nu ştie dacă tatăl ei va putea participa la înmormântarea Reginei Ana
Principesa Margareta nu ştie dacă tatăl ei va putea participa la înmormântarea Reginei Ana

Principesa Margareta şi Principele Radu au venit duminică dimineață, la Biserica Ortodoxă din comuna Săvârşin, pentru a lua parte la slujba de comemorare a Reginei Ana, alături de oamenii din localitate. La sfârșitul ceremoniei religioase, Margareta a spus că va consulta medicii pentru a stabili dacă starea de sănătate a Regelui Mihai îi permite să fie prezent la înmormântare.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au ajuns la Săvârşin încă de vineri şi vor rămâne la castelul regal din localitate până luni. Azi dimineață, ei au fost prezenți la slujba oficiată de însuși Arhiepiscopul Aradului, ÎPS Timotei Seviciu. În Biserica Ortodoxă din comuna Săvârşin, acolo unde se află castelul regal, slujbe în memoria Reginei Ana se oficiază în fiecare zi, iar clopotele bisericii bat în fiecare seară.

”A fost un om adevărat, devotat Regelui, devotat poporului cu care a fost în permanent contact şi mai ales celor de aici din Săvârşin, pe care i-a iubit, i-a preţuit, respectat şi a fost alături de comunitatea noastră când s-a putut. Regele Mihai şi Regina Ana veneau la slujbele oficiate în biserica noastră îndeosebi, în special, de Crăciun, la sărbătorile de iarnă, pentru că atunci petreceau mai mult timp aici, la Săvârşin. O femeie demnă, tenace, credincioasă, puternică şi în acelaşi timp şi mamă şi o familistă adevărată”, a declarat, părintele paroh al Bisericii Ortodoxe din comuna Săvârşin, Călin Mădăluţă, citat de Mediafax.

Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș

La ieșirea din lăcașul de cult, Principesa Margareta și-a cerut scuze reprezentanților presei, spunându-le că nu poate face declarații, deoarece este prea emoționată și marcată de aceste momente grele prin care trece. A lăsat, însă, să se înțeleagă că încă nu se ştie  dacă Regele Mihai va veni în țară pentru a participa la funeraliile soției sale, din cauza problemelor medicale. ”Nu pot să vorbesc despre asta”, a spus Margareta, care ulterior s-a întors către ziarişti şi a declarat că familia se va consulta, luni, cu medicii, privind posibilitatea venirii regelui în România. ”O să facem un anunţ, dar trebuie să ne consultăm cu medicii, cu regele şi cu sora mea, care este acolo, Maria”, a spus principesa, citată de News.ro.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, la 1 august la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei va ajunge în țară la 9 august. De marți, 9 august 2016, ora 17.00, până miercuri, 10 august 2016, ora 18.30, corpul neînsuflețit al Reginei va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. În cursul serii, corpul neînsuflețit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal din București, urmând ca sâmbătă, 13 august să fie înmormântată în necropola regală de la Curtea de Argeș.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net