Ce spune Ponta despre acuzaţiile Elenei Udrea

Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3
Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că nu a discutat niciodată cu Elena Udrea despre numirea procurorului-şef al DNA, Kodruţa Kovesi, dar nici cu un alt om politic și că ”nici Udrea nici alte doamne sau domni nu l-au influențat”.

”Referitor la doamna Kovesi, nu am discutat cu nici un alt om politic. (...) Nu am discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea Procurorului şef la DNA. (....) Nu am discutat niciodată cu doamna Udrea despre procurorul-şef”, a spus Ponta.

El a dat asigurări că nu a fost influenţat nici pozitiv, nici negativ, în propunerea pe care a făcut-o referitor la Kovesi.

”Ceea ce pot să vă asigur este că nici doamna Udrea, nici alte doamne sau domni, nu m-au influenţat în niciun fel, nici în sens pozitiv sau negativ, şi nu au venit să spună de doamna Kovesi că e bună sau rea”, a spus Ponta.


    Laura Codruţa KovesiFoto Adevărul
Laura Codruţa KovesiFoto Adevărul

El a arătat că decizia pe care am luat-o referitoare la propunerea lui Kovesi s-a bazat pe faptul că instituţiile internaţionale cu care România colaborează, respectiv Comisia Europeană, în primul rând, dar şi SUA şi partenerii internaţionali, i-au transmis ”în discuţii mai mult sau mai puţin oficiale”, faptul că e important pentru România să aibă în funtea DNA o persoană cu credibilitate în acest domeniu.

”Nu trebuia să-mi placă mie sau altcuiva. Am făcut acea propunere, a fost votată de CSM în unanimitate, apoi semnată de preşedinte. Asta e toată povestea. Numele meu mai apare în acest <House of Cards de România> ca să fie pentru dumneavoastră mai palpitant”, a spus Ponta.

El a arătat că declaraţiile Elenei Udrea sunt, în general, extrem de spectaculoase, dar pot şi fanteziste.

”99% din ce spune doamna Udrea, nu ştiu dacă e adevărat sau nu, că în general sunt lucruri extrem de spectaculoase care pot fi şi fanteziste. Nu a încercat niciodată să mă influenţeze cu nimic”, a spus Ponta.

Întrebat dacă recunoaşte faptul că ar fi avut loc întâlnirea cu Udrea, Ponta a răspuns: ”Nu, iertaţi-mă, eu mă văd cu toţi oamenii politici pentru că aşa e normal într-o politică democratică, să ai discuţii cu toţi oamenii politici, şi prieteni şi adversari. Nu mă apuc să povestesc, că altfel nu ar mai avea loc aceste întâlniri”.

Ponta a mai spus că Udrea, ca şi mulţi alţi oameni politici, a avut timp ani de zile numai cuvinte de laudă la adresa SRI şi DNA, iar după ce a fost chemată să răspundă pentru faptele sale, a avut ”revelaţia” că cei de la SRI şi DNA sunt răi.

”De joi, de când a fost, la rândul său, chemată să răspundă pentru faptele sale, a avut revelaţia de cât de răi sunt cei de la DNA şi SRI, motiv pentru care probabil că toată lumea întreabă dar de ce nu ai spus miecuri toate lucrurile astea? De ce le-ai zis joi, după ce s-a constatat că ai un dosar penal? E dreptul său de a se apăra în faţa unei situaţii dificile, ca să spun aşa. Nu e deloc uşor să fii chemat să dai răspunsuri la fapte penale”, a spus Ponta.

Elena Udrea a fost adusă cu duba la DNA în cazul Alinei Bica, fosta șefă a mascaților DIICOT, dar şi în dosarul Microsoft
Elena Udrea a fost adusă cu duba la DNA în cazul Alinei Bica, fosta șefă a mascaților DIICOT, dar şi în dosarul Microsoft

Elena Udrea a declarat, vineri, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

Udrea a spus că Florian Coldea este "depozitarul tuturor secretelor tuturor", iar pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu Kovesi. "Şi vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în functia de procuror DNA", a subliniat Elena Udrea.

Întrebată în ce sens a intervenit, ea a răspuns: "În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruta Kovesi".

Elena Udrea a subliniat că ea a fost cea care a discutat cu Victor Ponta numirea lui Kovesi, susţinând că Victor Ponta "nu dorea acest lucru".

Întrebată cine i-a spus toate aceste lucruri, ea a precizat: "Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident şi ştiam de la preşedinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părţile că nu doreşte. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codrutei Kovesi în funcţie".

Elena Udrea a susţinut că discuţia cu Ponta a avut loc într-o seară, în 2013, la biroul lui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care acesta locuieşte."Am discutat atunci cu dl. Ponta şi unul din argumentele pe care le avea, obiecţiile pe care le avea era tocmai faptul ca era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele", a relatat Udrea, subliniind că a intervenit "în calitate de persoană care, la momentul acela, putea să discute cu el, ceea ce n-ar fi făcut, spre exemplu, nici preşedintele".

Elena Udrea a ajuns, joi, la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Ea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net