Ce spune mama care și-a plimbat copilul în căruciorul atârnat de mașină

Ultima actualizare:

    Bebelușul în cărucior tras de mașină
Bebelușul în cărucior tras de mașină

O gorjeancă, de 25 de ani, din comuna Scoarţa, a ajuns în fața inspectorilor de la Protecţia Copilului și a polițiștilor. Asta după ce şi-a filmat bebeluşul de 10 luni în timp ce căruciorul în care se afla a fost tras de mașină. Explicația ei a fost șocantă: ”Totul a fost pentru amuzament”.

În imaginile filmate se observă cum, pe şoseaua îngustă din sat, un bebeluş de 10 luni este pus în pericol pentru distracţia adulţilor.

Un șofer de 23 de ani, moșul de botez al micuțului, conduce mașina și trage cu mâna scoasă pe geam căruțul în care se afla copilul.

În acest timp, Laura, mama sa, se amuză şi filmează scena. Pe imagini apare şi un localnic care s-a aşezat pe capota autoturismului în mers, blocându-i vizibilitatea șoferului, care continuă să accelereze şi trage şi copilul după el.

Mama bebelușului tras de mașină spune că s-au amuzat

Mama inconștientă a spus că a realizat filmarea cu telefonul mobil pentru că şi-a dorit să-i arate imaginile soţului său aflat la muncă în Elveția.

Bărbatul nu s-a arătat deloc amuzat și a  anunţat că se va întoarce degrabă acasă după teribila scenă. Tot ea a fost cea care a postat imaginile șocante pe Facebook.

„Totul a fost pentru amuzament, pentru că ne-am întâlnit cu şoferul pe aici, pe drum, şi el a zis că vrea să împingă un pic căruciorul cu copilul. Asta a fost tot, câţiva metri, dar nu că ar fi fost copilul în pericol, pentru că s-a mers foarte încet cu maşina. Mai era cineva pe capotă în timpul acesta şi era clar că nu putea merge cu viteză. Eu eram pe margine şi filmam, dar dacă era vreun pericol, vă daţi seama că lăsam telefonul şi săream imediat la copil”, spune Laura.

Laura, mama copilului tras de mașină, spune că totul a fost făcut pentru amuzament
Laura, mama copilului tras de mașină, spune că totul a fost făcut pentru amuzament

Şoferul care „tracta” căruciorul de la volanul maşinii sale stă la câteva case distanţă de cel căruia îi este moş de botez. Constantin Arsenie a fost identificat zilele trecute de poliţişti şi a primit o amendă de 725 de lei pentru că a efectuat „alte activităţi de natură a-i distrage atenţia de la conducere”, după cum a comunicat IPJ Gorj.

Ce zic autoritățile după ce bebelușul a fost atârnat de mașină

DGASPC Gorj a deschis o anchetă și a verificat situaţia familială a minorului care apare în filmarea distribuită pe internet într-o stare de potenţial pericol.

Reprezentanții DGASPC vor monitoriza situaţia celui mic pentru o perioadă de trei luni de acum încolo, existând posibilitatea de prelungire a acesteia.

„S-a constatat că în familie copilul este iubit, iar mama şi bunicul matern sunt atenţi la nevoile lui. Familia are venituri constante, care pot, de asemenea, asigura nevoile acestuia”, a explicat Iuliana Daviţoiu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Localnicii nu au fost de accord cu gestul mamei și șoferului, ambii fiind de blamat.  „Aici e drumul îngust, dacă se întâlnesc două maşini nu au cum să treacă una pe lângă alta decât dacă se bagă amândouă pe margine. Dacă mai vine şi un cărucior de copil cu copilul în el, vă daţi seama ce se poate întâmpla. Nu ştiu ce a dorit mama să facă, dar nu a procedat corect”, a spus unul dintre localnici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net