Ce spune ANAF despre închiderea unei cofetării pentru 1,50 lei în plus în casa de marcat

Ultima actualizare:

    ANAF susţine că activitatea sa vizează cazuri importante de evaziune fiscalăFoto: pressalert.ro
ANAF susţine că activitatea sa vizează cazuri importante de evaziune fiscalăFoto: pressalert.ro

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a luat poziţie faţă de relatările privind acţiunile Direcţiei Antifraudă în ultimele săptămâni.

ANAF susţine, într-un comunicat citat de Mediafax, că articolele din presă prezintă în mod eronat activitatea Direcţiei Antifraudă.

În privinţa suspendării activităţii unui restaurant pub pentru doar 3,18 lei, ANAF menţionează că diferenţa între raportul emis de casa de marcat şi monetarul reprezentând încasările zilei a fost de 1.596,7 lei.

Un alt subiect l-a reprezentat închiderea unei cofetării în Timişoara "pentru 1,50 de lei".

"Despre Cofetăria Codrina din Timişoara s-au publicat ştiri, din nou fără a ne fi solicitată poziţia, prin care a fost prezentată o situaţie fără corespondenţă cu realitatea, respectiv suspendarea activităţii pentru un plus de 1,5 lei în casa de marcat. În fapt, inspectorii DRA Deva nu au verificat deloc activitatea SC Codrina SRL. În legătură cu materialele apărute în presă legate de confiscarea "urzicilor unei bătrânici" de către Direcţia Antifraudă, fără a fi întrebaţi în legătură cu veridicitatea informaţiei, precizăm că acest lucru este, de asemenea, nereal. Acest gen de activităţi nu intră în sfera acţiunilor întreprinse de DGA", se precizează în comunicatul ANAF.

Potrivit ANAF, 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Direcţia Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procenajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizărilor penale înaintate organelor de anchetă. Direcţia Antifraudă a fost înfiinţată în anul 2014.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net