Ce spun psihologii despre divorțul Andreei Marin?

Ultima actualizare:

    Andreea Marin alături de turcul Tuncay Ozturk, un cuplu care de acum înainte pare că și-a pierdut actualitatefoto: Dorin Costanda
Andreea Marin alături de turcul Tuncay Ozturk, un cuplu care de acum înainte pare că și-a pierdut actualitatefoto: Dorin Costanda

Povestea celui de-al treilea divorț consecutiv în care este implicată Andreea Marin, 42 de ani pe care-i va împlini în mai puțin de două luni, va fi analizată de-a fir a păr o bună bucată de vreme de acum înainte. Căci separarea oficială de turcul Tuncay Ozturk, cu 11 ani mai tânăr decât Andreea Marin, vine după alte două eșecuri ale vedetei noastre, cele cu Cristian Georghiță, respectiv Ștefan Bănică jr.

Și în ciuda precizării sale, aceea conform căreia „nu va face nici o referire public privitoare la acest subiect”, chestiunea este și va fi și un bun subiect profesional. Tocmai de aceea www.click.ro a decis să ceară și părerea unor psihologi, specialiști pe probleme de cuplu, pe această chestiune. Am ales, pentru o cât mai bună imparțialitatea, un bărbat și o femeie, ambii cunoscuți profesioniști, Geanina Cucu Ciuhan și Alexandru Pleșea, cărora le-am adresat aceleași cinci întrebări.

Răspunsurile le puteți comenta citindu-le mai jos!

Geanina Cucu-Ciuhan, doctor în psihologie

www.click.ro: Într-o poveste de divorț, cine e mai vinovat, bărbatul sau femeia? Sau se poate vorbi despre împărțirea egală a vinei?

Geanina Cucu-Ciuhan: Depinde de fiecare situație, de fiecare caz în parte. Nu poți generaliza, nu poți afirma că vina aparține exclusiv lui sau ei. Și asta fiindcă viața ne pune în situații diferite, ce necesită răspunderi diferite.

www.click.ro: Care e principalul motiv al divorțurilor în rândul românilor?

Geanina Cucu-Ciuhan: Experiența îmi spune că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Și anume, relația extraconjugală a unuia dintre cei doi parteneri. Desigur, pot fi invocate și diverse alte situații, cum ar fi dificultățile de ordin financiar, des întâlnite în ultimii ani, și cea a viziunilor diferite asupra vieții de familie, peste care se suprapun certurile, la început mai rare, apoi din ce în ce mai dese.

www.click.ro: Cine suferă mai mult într-un divorț?

Geanina Cucu-Ciuhan: Aici nu există dubii, femeia. Fiindcă ea e mai analitică, e cea care trăiește toată această poveste emoțional. Bărbații sunt mult mai practici și nu sunt puțini cei care nu înțeleg sau care nu vor să înțeleagă nevoile de un anume tip ale femeii, care e altfel clădită.

www.click.ro: Cel care a trecut prin trei divorțuri se mai poate gândi la o nouă legătură sau chiar la un alt mariaj?

Geanina Cucu-Ciuhan: Cel ce-și dorește o viață de familie e dator să încerce. Încercând să evite greșelile din trecut!

www.click.ro: Dacă Andreea Marin v-ar cere acum un sfat ce i-ați spune?

Geanina Cucu-Ciuhan: Psihologii nu dau sfaturi. Ei încearcă să-l ajute pe cel în cauză să găsească cea mai bună soluție problemei care-i stă în față. E greu, realmente greu, să dai sfaturi! Instinctiv, i-aș spune doar să aibă, în perioada imediat următoare, când se apropie și sărbătorile de iarnă, o mai grijă față de ea și de nevoile ei. Și să aibă încredere în ea și în deciziile ei!

Alexandru Pleșea, psiholog

www.click.ro: Într-o poveste de divorț, cine e mai vinovat, bărbatul sau femeia? Sau se poate vorbi despre împărțirea egală a vinei?

Alexandru Pleșea: Azi, în societatea românească, funcționează majoritar angajamentul dintre un bărbat și o femeie. Iar pentru funcționarea aranjamentului e necesar ca ambii parteneri să înțeleagă dacă-și doresc relația respectivă. Voi evita să spun femeia sau bărbatul. Atunci când intervine mândria, vanitatea, egoul personal, se produc și rupturile emoționale. Dacă unul e prea sus și altul prea jos, atunci e sigur că relația nu va rezista și se va rupe, mai devreme sau mai târziu.

www.click.ro: Care e principalul motiv al divorțurilor în rândul românilor?

Alexandru Pleșea: După părerea mea, absența comunicării. Relația extraconjugală, bat-o vina, cum ne-am obișnuit să auzim în stânga sau în dreapta, e doar efectul acestei cauze. În realitate, românii iau mai mereu partea ușoară a problemei și în locul unei discuții sincere, dureros de sinceră dacă preferați, apelează la soluția care li se pare la îndemână. Și care e, de multe ori, e o falsă soluție, ce poate naște alte probleme. Nu e ușor să-i spui partenerului tău:

< Cred că avem o problemă, pe care trebuie să o discutăm. Te rog, hai să vedem împreună ce e de făcut! >.  

www.click.ro: Cine suferă mai mult într-un divorț?

Alexandru Pleșea: Cel care a crezut mai mult în relația cu pricina, care a încercat până în ultimul moment s-o salveze. Cel care iubește mai mult...

www.click.ro: Cel care a trecut prin trei divorțuri se mai poate gândi la o nouă legătură sau chiar la un alt mariaj?

Alexandru Pleșea: Absolut. Nu putem aplica aceeași rețetă pentru fiecare dintre noi. Avem un orizont de așteptare, femeile de la bărbați și reciproca, astfel încât cred că ne suntem datori să încercăm să ne găsim un partener matur emoțional care să ne înțeleagă și să ne accepte.

www.click.ro: Dacă Andreea Marin v-ar cere acum un sfat ce i-ați spune?

Alexandru Pleșea: Să nu se ia prea în serios. Să se bucure de viață, așa cum simte, și să facă acele alegeri către care tinde natural, împăcată fiind cu sine însăși.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net