Ce se ascunde în spatele filmării cu Dan Șova: „Hai, mă, lovește-mă!”

Ultima actualizare:

    Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executarefoto: arhiva Click!
Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executarefoto: arhiva Click!

Un filmuleț care datează din 2008 și care îl are în centrul atenției pe fostul ministru al transporturilor Dan Șova a aprins Internetul. Fostul demnitar, urmărit penal în dosarul Turceni-Rovinari, le vorbește de sus unor polițiști chemați să intervină după ce ministrul ar fi tras cu o armă de paint-ball asupra a doi vârstnici.

Puțini oameni au fost martori la incidentul din 2008, din Predeal. Dan Șova și angajații societății de avocatură „Șova și Asociații” se aflau într-un team-building în stațiunea brașoveană. În timpul unei partide de paint-ball, doi vârstnici au fost împușcați cu bile de vopsea, iar unul dintre foștii angajați ai companiei susține că cel care a apăsat, intenționat, pe trăgaci a fost Dan Șova. „Dan Șova se afla la jumătate de metru de soția mea. Stătea lângă un copac cu un pistol de paint-ball. A tras intenționat asupra celor doi. Mai mult ca sigur, domnul Șova voia să braveze. Ne-a și anunțat înainte de a trage: să vedeți ce le fac la ăștia”, a declarat pentru Click!, Alin Brîncuș, un fost angajat al societății de avocatură.

Persoanele împușcate au sunat la 112 și la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliție și ale Jandarmeriei. Toți angajații care au participat la jocul de paint-ball au fost escortați la hotelul unde fuseseră cazați. Acolo, Dan Șova, la vremea respectică având funcția de senator, a făcut o scenă nedemnă de funcția pe care o deținea. S-a răstit la polițiști, i-a luat la mișto și i-a sfidat. Nici oamenii legii nu s-au lăsat mai prejos, vădit iritați de comportamentul lui Șova. Conform înregistrării video, polițiștii au refuzat să se legitimize, în ciuda faptului că Șova le-a cerut în repetate rânduri acest lucru.

„Ce zici? Hai, mă, lovește-mă! Vino încoa și lovește-mă!”

„Voi veniți șapte oameni pentru un nebun? Nu aveți ce să faceți în Predeal? A, filmează și ce-a zis ăsta, mă, că n-au ce să facă în Predeal! Amendează-mă, pune-mi cătușele!”, spune Șova în înregistrarea video.

Iată imaginile care au fost postate abia acum pe Internet!

Contactat de Click!, pentru a-l întreba de ce a ieșit abia acum în public cu filmarea din 2008, fostul angajat al societății de avocatură ne-a declarat următoarele:

„Abia acum am intrat în posesia ei. Nu e una singură, sunt mai multe, le voi publica, pe rând, în zilele care urmează. Cine a filmat atunci această întâmplare s-a temut să iasă în public cu ea”, ne-a spus Alin Brîncuș, care are mai multe socoteli neîncheiate cu Dan Șova.

Bărbatul ne-a spus că a lucrat pentru „Șova și Asociații” vreme de 15 ani. Când Șova a fost inculpat, cei mai mulți angajați ai firmei au devenit martori în dosar. Procurorii au încercat să scoată de la ei informații prețioase, care să-l incrimineze pe Șova. Însă, cei mai mulți s-au temut să toarne din interior. Sau n-au știut nimic. Alin Brîncuş susține că după ce a dat declaraţii în dosarul Turceni-Rovinari nu a beneficiat de protecţie, ci a fost expus public și intimidat să-şi schimbe mărturia dată la Înalta Curte de Casație și Justiție. După scandal, bărbatul a depus plângere la DNA împotriva poliţiştilor care erau desemnaţi să-l protejeze.

„Procurorul a emis o ordonanță de protecție care ne permitea să face un acord. Ne aflam în pericol, însă nu ne-a protejat nimeni. Scopul lor era să ne intimideze. În loc de martori protejați am ajuns în arest la domiciliu, vreme de doi ani”, ne-a spus bărbatul.

Ce spune Dan Șova despre incident

Dan Șova a reacționat imediat la filmarea care a încins mediul online. Într-o intervenție la stiripesurse.ro, fostul ministru a spus:

„Despre evenimentul din 2008, lucrurile sunt simple! Am fost cu inca 20 de oameni la o partida de paint-ball pe munte, langa Predeal, in poligon special! Am fost dusi de o firma care organza asemenea evenimente! La un moment dat, prin poligon au trecut doua persoane si una dintre ele a fost atinsa de o bila, in interiorul poligonului! Nu de catre mine! Persoanele respective au sesizat Politia, s-a facut o ancheta ampla si s-a constatat ca nu se intamplase nimic, si daca persoana respectiva fusese atinsa de o bila de paint-ball (repet, nu de catre mine) a fost un simplu accident!”, a spus Dan Şova.

Ce spune martorul din dosarul Turceni-Rovinari


    Alin Brîncuș și soția lui, Simona, sunt martori în dosarul Turceni-Rovinari
Alin Brîncuș și soția lui, Simona, sunt martori în dosarul Turceni-Rovinari

Povestea este in felul urmator:

LOCATIA: Hotel Eden – PredealDATA: Decembrie 2008

INCIDENTUL: Dan Sova, aflat ascuns dupa un copac, a tintit si a impuscat de mai multe ori (CU O ARMA TIP PAINTBALL) in zona capului, doi cetateni de varsta a treia, care se deplasau pe un traseu montan.Cetatenii respectivi au apelat serviciul de urgenta 112, la fata locului deplasandu-se mai multe echipaje de la politie si jandarmerie.

CUM S-AU PURTAT DISCUTIILE SE OBSERVA DIN FILM, MAI IMPORTANT ESTE CE S-A INTAMPLAT ULTERIOR. Politia nu a mai luat masuri ca in alte cazuri, respectiv sa-l amendeze pe senator sau sa-l puna la pamant si sa-l incatuseze. Dovada clara ca Dan Sova inca de pe atunci era semizeu!

CE A FACUT PERSOANA VATAMATA: A depus plangere penala la IPJ Brasov, si a chemat presa, respectiv Antena 3 sau Antena 1 (nu mai retin exact), care a realizat un reportaj pe care l-au difuzat, reportaj care probabil se regaseste in arhiva.Mentionez ca partea vatamata avea o deficienta motorie, respectiv un implant metalic in picior, implant ce ii ingreuna deplasarea.

CE A FACUT DAN SOVA: A SUNAT LA PARTID

CE A FACUT POLITIA: Ulterior, la inceputul anului 2009, un agent de politie si un ofiter, ambii din cadrul IPJ Brasov, s-au deplasat in Bucuresti, la sediul firmei Sova si Asociatii, pentru a lua declaratii de martor. Dan Sova a vrut sa fie “dragut” dar politistii n-au primit, sustinand ca stiu ce au de facut.Umili si prezentand scuzele de rigoare pentru eventualul deranj pe care i-l provoaca prezenta lor in interiorul firmei, spunand totodata ca seful i-a trimis, ca stiu despre ce este vorba, ca se stie la Minister si ca o sa fie bine, au procedat la audierea persoanelor prezente la incident.Audierea persoanelor a avut loc in sala de sedinte a SCA Sova si Asociatii, iar unii martori au dat declaratii dupa dictarea reprezentantilor IPJ Brasov.Eu (Alin Brincus) am refuzat sa dau o declaratie mincinoasa, asa ca reprezentantii IPJ Brasov au decis sa nu imi mai ia nici-o declaratie.

Dan Sova nu a fost audiat niciodata.

Bineinteles, cazul a fost musamalizat!!!

Asa a raspuns Politia Romana la comanda politica. 

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net