Ce să faci la mare dacă plouă

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

Visaţi de un an la concediul de pe litoral, iar capriciile vremii vă aruncă în depresie? Vacanţa mult-aşteptată poate fi salvată, chiar şi în această vară atipică. Dacă ploaia vă alungă de pe plajă, refugiaţi-vă, cu un ghid în mână, în locurile extrem de interesante ale Constanţei sau chiar ale Dobrogei.


    Delfinii vă pot descreţi frunţileFoto: adevarul.ro
Delfinii vă pot descreţi frunţileFoto: adevarul.ro
  • Giumbuşlucurile delfinilor. Primul gând pentru turişti pe vreme rea este să viziteze Delfinariul, situat în Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Bulevardul Mamaia nr. 255), unde spectacolele oferite de mamiferele marine îi pot bucura pe copii şi, deopotrivă, pe adulţi. Giumbuşlucurile delfinilor pot fi văzute zilnic, la orele 11.00, 14.00 şi 17.00. Tariful unic (Delfinariu, Microrezervaţie şi Expoziţie de păsări exotice) este 40 de lei. Noutatea o reprezintă, în acest an, spectacolele cu lei de mare (biletul este 24 de lei), zilnic, la orele 12.00, 15.00 şi 18.00. Faimosul Acvariu, care face parte tot din complexul muzeal, are sediul vizavi de Cazinoul din Constanţa (Bulevardul Elisabeta) şi vă înfăţişează fascinanta lume subacvatică. Biletul este 20 de lei. 


    Acvariul din Constanţa vă dezvăluie tainele adâncurilorFoto: adevarul.ro
Acvariul din Constanţa vă dezvăluie tainele adâncurilorFoto: adevarul.ro
  • Sculpturi făcute cu o singură mână. Peste drum de Acvariu, traversând în diagonală intersecţia, lângă Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel (strada Arhiepiscopiei), este Muzeul de Sculptură Ion Jalea, unde sunt expuse lucrările extraordinare ale artistului plastic dobrogean, care a sculptat cu o singură mână - dreapta, pentru că stânga şi-a pierdut-o în luptele din Primul Război Mondial. Nu departe de Jalea este alt muzeu unic în ţară - Muzeul Marinei Militare, pe strada Traian nr. 53 (între restaurantul Colonadelor şi Liceul Traian). Aici găsiţi machete de corăbii şi nave de război, amfore şi ceramică veche, uniforme, aparatură de transmisiuni, motoare navale, ancore şi elice, navomodele, nave originale şi fragmente ale unor epave, drapele, instrumente de navigaţie, carte veche şi presă de marină, scrie adevarul.ro. 


    Şarpele Glykon, descoperit în 1962Foto: adevarul.ro
Şarpele Glykon, descoperit în 1962Foto: adevarul.ro
  • Şarpele de marmură. La Muzeul de Arheologie din Piaţa Ovidiu veţi afla straturile celor mai vechi aşezări de la Pontul Euxin şi piese singulare în lume, precum faimosul Şarpe Glykon - statueta cu cap de oaie, păr şi urechi de om şi coadă de leu. Piesa reprezintă o divinitate a binelui. Sculptat dintr-un singur bloc de marmură, şarpele a fost descoperită în 1962, pe terenul gării. 
  • Portul Tomis. Zona veche a oraşului e cunoscută de localnici drept „Peninsula“, fiind o limbă de uscat care înaintează în mare - în dreapta are Portul, în faţă - Cazinoul, iar în stânga - Portul Tomis şi plaja Modern. Seara, Portul Tomis este o feerie de lumini care se reflectă în mare. Începând din centrul Constanţei, de la Capitol până la Cazino, promenada e înţesată de terase, pizzerii, restaurante tradiţionale şi cofetării, iar atmosfera este de orăşel mediteranean. 


    Tropaeum Traiani, monumentul de la AdamclisiFoto: adevarul.ro
Tropaeum Traiani, monumentul de la AdamclisiFoto: adevarul.ro
  • Poftiţi la Adamclisi! Dacă doriţi să exploraţi Dobrogea, în excursii de o zi, aveţi la îndemână multe opţiuni: trasee precum Corbu – Vadu – Histria - Gura Portiţei, Cheile Dobrogei -Gura Dobrogei sau Adamclisi – Dervent - Peştera Sfântului Andrei. Puteţi merge de-a lungul Dunării (Rasova – Topalu – Hârşova) sau să ajungeţi în Munţii Măcinului ori în Delta Dunării. Puteţi alege, de asemenea, cherhanalele de pe litoral şi să vă bucuraţi de peşte şi de alte bunătăţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
image
actualitate.net
image
actualitate.net