Ce s-a întâmplat cu donaţiile pentru victimele din Colectiv

Ultima actualizare:

    Fundaţiile au strâns 3,6 milioane de euro pentru victimele din ColectivFoto: Click!
Fundaţiile au strâns 3,6 milioane de euro pentru victimele din ColectivFoto: Click!

Scandal în cazul donaţiilor pentru victimele din clubul Colectiv. După ce au apărut acuzaţii la adresa fundaţiilor care au strâns bani, organizaţiile au arătat ce s-a întâmplat cu cele 3,6 milioane de euro strânse din donaţii. Însă zeci de familii spun că banii nu au ajuns la ele şi au angajat avocaţi care să îi reprezinte în instanţă.

Câteva zeci de familii au declarat că nu au reuşit să intre în posesia banilor donaţi de fundaţiile implicate în campaniile de strângere de fonduri. 

„Atunci s-a vorbit de multe milioane de euro. Oamenii au donat pentru amărâţii ăia care trec prin chinuri groaznice. Au spus că vor plăti operaţiile de reconstrucţie. Unde sunt banii? Noi nu am primit nimic. Am vorbit cu mai mulţi părinţi, am vorbit şi cu victimele care au fost externate. Am găsit un avocat şi vrem să depunem o plângere la Parchet. Vrem ca aceste fundaţii să dea explicaţii pentru banii strânşi. Noi suntem disperaţi că trebuie să luăm creme de arsuri de câte 12 milioane pe lună. Şi nu avem aceşti bani, nu avem de unde să îi scoatem”, a declarat mama unei victime, conform adevarul.ro. 

Crucea Roşie ajută pacienţii care au nevoie de tratament

Mai multe fundaţii au decis, astfel, să facă public felul în care au fost folosiţi banii. Crucea Roşie, care a strâns 1,8 milioane de euro, a explicat că o parte din sumă a fost folosiţi pentru echipamentele medicale din spitalele unde au fost internat victimele, iar restul va ajunge direct la răniţi şi familiile acestora. 

"După ce pacienţii au început să se externeze noi am spus că decontăm cheltuielile pentru tratament şi s-a luat decizia ca fiecare tânăr să primească o anumită sumă în funcţie de zilele petrecute în spital. Astfel, cei care au stat între 1 şi 7 zile în spital primesc 5.000 de lei, cei care au stat între 1 şi 21 de zile primesc 10.000 de lei, iar cei care depăşesc 21 de zile de spitalizare obţin 15.000 de lei”, a explicat Marius Ion, responsabil de logistică la Crucea Roşie.

Actele ce trebuie depuse de răniţii din Colectiv sau de familiile acestora pentru a intra în posesia banilor pot fi transmise prin email la adresele comunicare@crucearosie.ro sau marius.ion@crucearosie.ro ori depuse la sediul central al Crucii Roşii Române.

În cazul celor care sunt în viaţă sunt necesare următoarele documente:

  • Cerere tip;     
  • Copie după CI;
  • Copie scrisoare medicală primită la externarea din spital/ documente care atestă perioada de spitalizare;
  • Cont bancar;

Actele necesare pentru sprijinul familiilor celor decedaţi:     

  • Cerere sau email prin care se menţionează gradul de rudenie cu decedatul (de preferat rude de gradul 1)
  • Copie certificat de deces;
  • Cont bancar;
  • Copie după CI titular cont bancar. 
  • Fundaţia Dăruieşte Viaţă a cumpărat echipamente pentru spitale
  • Şi fundaţia Dăruieşte Viaţă a dotat spitalele unde au fost trataţi răniţii din Colectiv cu echipamente, în valoare de 325.000 de euro. „Oamenii vor să ştie în ce măsură îi ajută statul şi în ce măsură trebuie să se ajute singuri. Nimeni nu le spune unde să meargă să facă kinetoterapie, asta în condiţiile în care noi nu avem specialişti kinetoterapeuţi specializaţi pe marele ars. Nimeni nu a rezolvat problema hainelor compresive, a săpunurilor speciale de care au nevoie aceşti tineri. Nu este nici o organizare, e o întreagă harababură deşi a trecut atâta timp de la tragedie. Există nişte bani strânşi la fundaţii, ei par mulţi, dar când tragi linie constaţi că sunt puţini. O mănuşă specială costă sute de euro”, a explicat Oana Gheorghiu, fondatoare organizaţiei. 
  • Fundaţia Andreei Marin va da în judecată Biletoo.ro
  • Organizaţia Andreei Marin, Preţuieşte Viaţa, a organizat un concert al Angelei Gheorghiu, iar suma strânsă din bilete a depăşit 50.000 de euro. Banii au ajuns la fundaţie însă, iar vedeta va da în judecată partenerul, Biletoo.ro. 
  • "Aşteptarea noastră s-a încheiat. Vom rezolva situaţia pe cale legală şi nu ne vom opri până ce nu vom obţine ceea ce trebuie să ajungă, de drept, la victimele din Colectiv şi la familiile acestora”, a scris Andreea Marin pe contul său de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net