Ce poți cumpăra de la Vîntu. Proprietățile „tăticului FNI” sunt scoase la licitație

Ultima actualizare:

    Lui Sorin Ovidiu Vîntu îi plăcea să-și petreacă timpul la proprietățile sale din Delta Dunării
Lui Sorin Ovidiu Vîntu îi plăcea să-și petreacă timpul la proprietățile sale din Delta Dunării

Sorin Ovidiu Vîntu (61 de ani) rămâne încet-încet fără avere. Trei dintre proprietățile sale au fost scoase la vânzare de ANAF și se vor licita peste nouă zile. Și tu poți participa dacă ai banii necesari. Mai ales că o proprietate din Giurgiu costă cât un apartament cu două camere, luat prin Programul ”Prima Casă”.

Paradisul lui Vîntu este pus sub lacăt de procurori încă din 2011, însă, abia acum s-a pornit procesul de licitație.

Statul trebuie să recupereze de la el un prejudiciu de 181 de milioane de euro, pe care-l împarte cu Petromservice, firma pe care a falimentat-o.

În cei șase ani, omul de afaceri a încercat să-și pună la adăpost bunurile. Ba chiar a vrut să le vândă pe unele ca să nu rămână cu buza umflată. Dar, odată sechestrate, și-a putut lua adio de la ele.

Ce se vinde

Pe 28 septembrie, trei proprietăți vor fi adjudecate. Două dintre ele se află în inima Deltei Dunării, în zone preluate de-a lungul vremii din patrimoniul fostului UTC.

Vorbim despre hotelul deţinut de Sorin Ovidiu Vîntu în Sulina al cărui preţ de pornire este de 4.355.446 lei, fără TVA (946.836 euro).

În aceiași bani intră și un teren intravilan de 14.278 mp. De la 7.464.570 lei (1.622.732 euro) porneşte licitaţia pentru Hotelul Lebăda din Comuna Crișan, Tulcea, şi alte construcţii din jurul său- restaurant, popicărie, discotecă, magazii, bazin de înot. Tot pe 28 septembrie, Fiscul scoate la licitaţie şi proprietatea din Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

Un imobil cu parter și mansardă care, cu tot terenul din jur de 1.543 mp intravilan și alți 362 mp arabil, şi anexe pleacă de la 282.319 lei fără TVA (61.373 euro).

Plătești 10% din valoarea proprietății

”Oricine poate participa la licitație, dar trebuie să achite o taxă în valoare de 10% din valoarea proprietăților cel târziu cu o zi înainte de licitație, adică până pe 27 septembrie. Până la ziua stabilită, este obligatoriu să prezinta oferta de cumpărare”, au explicat pentru Click! surse din cadrul ANAF. Dosarele se depun la sediul AJFP Ilfov din București, str. Lucrețiu Pătrășcanu, nr.10, corp B, et.2, cam. 202, sector 3. La numărul de telefon 0786.543.421 se pot programa vizionări ale proprietăților și se pot obține orice alte informații suplimentare.

Are sechestru pe zeci de imobile

Sorin Odiviu Vîntu are puse sub sechestru zeci de imobile, printre care 46 de terenuri, apartamente, restaurante, dar şi palatele din Corbeanca și de pe strada Paris, din Capitală. Toate vor urma să fie valorificate de stat. Vîntu a ajuns în această situație după ce instanța l-a condamnat definitiv anul trecut la 10 ani și 6 luni pentru delapidarea Petromservice.

El a fost acuzat că, împreună cu mai mulți directori, a falimentat compania, transferând sume mari de bani în 22 de offshore-uri din Cipru, deţinute chiar de el. Acum se află închis la Penitenciarul Rahova.

Sorin Ovidiu Vîntu, supranumit SOV, a devenit cunoscut după ce a inițiat Fondul Naţional de Investiţii (FNI), firmă înființată în 1996 de SOV Invest.

A funcţionat ca joc piramidal timp de patru ani, după care s-a prăbușit. Nu mai puțin de 318.000 de "investitori" au fost păgubiți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net