Ce pedepse au primit indivizii care au braconat o capră neagră în Munții Rodnei

Ultima actualizare:

    Turiştii au reuşit să-i fotografieze pe braconieri Foto: Facebook
Turiştii au reuşit să-i fotografieze pe braconieri Foto: Facebook

Anul trecut, la sfârşitul lunii iunie, turiştii care se aflau în Munţii Rodnei au fost martori la o şcenă şocantă. Mai mulţi bărbaţi au împuşcat o capră neagră şi i-au ameninţat pe cei care se aflau în zonă să nu îndrăznească să facă poze.

Incidentul a avut loc în apropiere de Vârful Pietrosul Rodnei, iar braconierii au folosit o armă cu lunetă. Mai apoi, aceştia au luat trupul animalului şi s-au făcut nevăzuţi. Câţiva turişti au reuşit să facă pe ascuns poze şi cu ajutorul lor, poliţiştii i-au prins pe făptaşi.

În luna septembrie a anului 2016, Ion Timiş şi Iosif Danci au fost trimişi în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj.După un an de procese, Curtea de Apel Cluj a dat recent sentința definitivă. Judecătorii au stabilit o despăgubire de 16.000 de euro plătită statului pentru capra braconată.

Deciziile sunt definitive

Iosif  Danci, pădurar de meserie, acuzat de braconaj cinegetic, complicitate la braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Ion Timiş, judecat pentru braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și uz de armă letală, a primit 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare.

Şi-au recunoscut faptele şi au primit o pedeapsă mai mică

Aceeaşi decizie arată că cei doi au achitat deja suma de 16.000 de euro către Ministerul Mediului. Instanţa a decis ridicarea sechestrului pus pe suma de 53.388 de lei, blocată încă din toamna anului trecut şi pe o lunetă în valoare de 1.000 de euro, potrivit adevarul.ro.

Un alt bărbat din grup a fost condamnat la 1 an şi patru luni de închisoare tot pentru braconaj.Procurorul a explicat că cei doi puteau primi maxim 5 ani de detenţie, însă la instanţă au recunoscut faptele şi s-a mers pe procedura simplificată. Aşa au reuşit să îşi reducă pedepsele cu o treime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net