Ce nu e bine să-i faci bebelușului înainte de botez

Ultima actualizare:

    Botezul este una dintre cele mai importante tradiții ale creștinilor
Botezul este una dintre cele mai importante tradiții ale creștinilor

Cazul bebelușului de o lună, care a murit după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, a șocat și a speriat mulți părinți tineri. Click! a vorbit cu un medic primar ORL care a explicat la ce e bine să fim atenți înainte de botezul copilului.

Sâmbătă, în localitatea ieșeană Curături a avut loc o nenorocire! O zi care ar fi trebuit să fie poate cea mai fericită pentru o familie de localnici s-a transformat într-un coșmar, după ce copilașul de doar o lună a murit în urma botezului.

Sosiți la biserică, părinții copilașului au vrut să-l liniștească pe micuțul care plângea încontinuu. Au decis să-l hrănească cu lapte. Apoi, a început slujba de botez și scufundarea în cristelniță. La câteva minute după ce a fost scos din apa sfântă, micuțul s-a învinețit și n-a mai respirat. Deși s-a încercat resuscitarea sa minute în șir, copilul nu a mai putut fi scos din stopul cardio-respirator, fiind declarat decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, Marian Timofte, citat de ziaruldeiasi.ro, „s-ar fi găsit în gura copilului lapte”.

La rândul său, conducerea IML Iași, locul în care s-a efectuat necropsia micuțului, a anunțat că, după prima analiză - cea macroscopică - nu se poate preciza ce a dus la decesul copilului. Legiştii au mai transmis că vor efectua şi un examen microscopic ale cărui rezultate vor fi evidenţiate în termen de aproape două luni.


    Miorța Toader este medic primar ORL la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București
Miorța Toader este medic primar ORL la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București

Dr. Miorița Toader, medic primar ORL la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, le dă părinților câteva sfaturi de pus în practică înainte de botez, astfel încât să nu se producă accidente precum cel din Iași.

„Este esențial ca bebelușul să nu fie hrănit înainte de slujba de botez, deoarece, dacă regurcitează și plânge în același timp, există riscul să aspire lapte în plămâni. Așadar, ar fi bine să  mănânce cu circa două ore înainte de slujbă”, spune medicul.

„Un alt lucru de care trebuie să țină cont părinții este faptul că bebelușul nu trebuie să fie răcit sau să aibă mucozități, în ziua botezului. Altfel, boala se poate agrava și, de asemenea, mucozitățile pot ajunge în plămâni”, a mai precizat dr. Toader.

„În fine, părinții trebuie să evite să boteze copilul, dacă acesta a fost vaccinat recent. Și asta, pentru că se știe că, în următoarele 2-3 zile după imunizare, pot apărea anumite efecte, precum febra, tusea, rinoreea”, a încheiat specialistul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net