Ce măsuri a luat MAI, în urma atenționării de cod galben de ninsori

Ultima actualizare:

    Codul galben de ninsori este valabil până luni (4 ianuarie)Foto: AP
Codul galben de ninsori este valabil până luni (4 ianuarie)Foto: AP

Duminică (3 ianuarie), la ora 11.00, a avut loc o ședință operativă la sediul Ministerului de Interne, în urma atenționării cod galben de ninsori și viscol. La videoconferința convocată de Petre Tobă, șeful de la Interne, au participat prefecții, șefii structurilor ministerului și responsabilii pentru gestionarea situaților de urgență, dar și directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Marele pericol va fi poleiul, din cauza faptuli că vor vi și precipitații sub formă de ploaie, potrivit directorului ANM.

„Se impun câteva precizări pentru a vedea ce urmează după. Cantităţile de precipitaţii, stratul de zăpadă sunt asociate cu vânt de 50 de kilometri pe oră. De luni după amiază e posibil să emitem din nou Cod galben sau informare, asta pentru că vor continua ninsorile. E posibil să prelungim informarea până marţi. Viteza vântului de luni după masă până marţi va fi mai mică. Depinde şi de stratul de zăpadă care se depune”, a declarat Ion Sadu la şedinţa operativă”, scrie Adevărul.

Raed Arafat a declarat că: „ „Le solicităm celor de la unităţile de primiri urgenţe să nu trimită în stradă persoanele fără adăpost, ci să contacteze primăria sau serviciul social, asta bineînţeles dacă persoanele respective nu au probleme medicale. De asemenea, e important să avem în vedere partea de dializă, astfel încât pacienţii să fie păstraţi în oraşe”.

Meteorologii au emis o atenționare de Cod galben de ninsori și temperaturi scăzute pentru 10 județe din sud-vestul țării, valabilă duminică (3 ianuarie), de la ora 14.00, până luni (4 ianuarie), la ora 12.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net