Ce măsuri au luat procurorii în cazul bărbaţilor din documentarul Sky News

Ultima actualizare:

    Aurelian Mihai Szanto, intermediarul din reportajul Sky News, a declarat miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme foto: Inquam Photos/ George Călin
Aurelian Mihai Szanto, intermediarul din reportajul Sky News, a declarat miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme foto: Inquam Photos/ George Călin

Cei patru bărbaţi aduşi pentru audieri în dosarul privind documentarul Sky News au părăsit sediul DIICOT. Procurorii nu au luat măsuri preventive în cazul lor. Aceştia susţin că materialul jurnaliştilor britanici despre presupuşi traficanţi de arme din România este o glumă proastă.

Cei patru bărbaţi aduşi pentru audieri în dosarul privind documentarul Sky News au părăsit, în noaptea de miercuri spre joi, sediul DIICOT, scrie news.ro.

De la DIICOT au plecat proprietarul automobilului şi tatăl acestuia, la ieşire ei arătând că nu s-au luat măsuri preventive în cazul lor. Tatăl proprietarului maşinii a precizat că, în opinia sa, cei care au orchestrat documentarul au făcut o glumă foarte proastă. Ulterior de la sediul DIICOT au plecat şi ceilalţi doi bărbaţi aduşi pentru audieri, precum şi intermediarul materialul Sky News.

DIICOT a făcut miercuri percheziţii şi i-a adus la audieri pe presupuşii traficanţi de arme şi pe intermediarul implicaţi în realizarea reportajului difuzat de Sky News, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu spunând că se confirmă că este vorba despre un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.

Intermediarul din reportaj spune că s-a lăsat păcălit

Aurelian Mihai Szanto, intermediarul din reportajul Sky News, a declarat miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme şi a acceptat să fie făcut acel documentar, cu oameni pe post de “actori”, cu întrebări şi răspunsuri prestabilite, despre care i s-a spus că va fi difuzat în decembrie, cu menţiunea la final că persoanele care apar sunt fictive.

Szanto a spus că jurnaliştii de la Sky News au stricat imaginea României şi au dat o ştire care "a căzut ca o bombă peste toată Europa”, dintr-un material filmat în 31 iulie. Aurelian Mihai Szanto a mai declarat că el şi ceilalţi români care au fost filmaţi au primit de la jurnaliştii britanici câteva mii de euro, fără să precizeze suma. Szanto a mai spus că, în timpul realizării reportajului, consilierul în armament al lui Stuart Ramsay i-a spus că vrea ca şi el să fie în filmare.

„Mi s-a spus: «Dumneata nu mai stai în spatele camerei astăzi, te vrem în faţa camerei, îţi vor da cagulă, geacă şi şapcă, pentru a fi în mijlocul acţiunii». Acest lucru l-a spus domnul Craig, care este consilierul personal în armament al domnului Stuart”, a precizat Szanto.

image
image
image
image
image
image
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net