Ce i se va întâmpla lui Ponta când va ajunge în România

Ultima actualizare:

    Victor Ponta are sechestru asigurator pe unul dintre apartamentele din BucureştiFoto Click!
Victor Ponta are sechestru asigurator pe unul dintre apartamentele din BucureştiFoto Click!

Premierul Victor Ponta nu se grăbește să vină în țară. Știe că are probleme cu justiția și se gândește la ce e mai rău. Acesta a afirmat că în prima zi în care va veni în ţară va merge la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală și crede că este posibil să fie pus sub control judiciar.

”Dosarul e în fază de urmărire penală. În prima zi în care vin în ţară mă duc şi la procurori”, a spus, la B1, premierul Ponta, aflat în Turcia unde se recuperează după operaţia la genunchi.

Întrebat dacă, în urma acestei viitoare noi audieri, procurorul poate decide ceva legat de felul în care are loc urmărirea penală, respectiv punerea sub control judiciar, Ponta a răspuns că poate fi decis tot ce este prevăzut în Codul de procedură penală.

”Deja trăim într-o altă realitate juridică. Dacă eu, când eram procuror, aş fi făcut afirmaţiile care se fac în zilele astea, m-ar fi dat afară imediat şi mi-ar fi spus că nu am trecut pe la facultatea de drept. Acum se pot face orice fel de afirmaţii. Ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal. Asta e marea problemă şi înţeleg tulburarea din PSD, nu înţeleg liniştea din PNL, mi se pare uşor iresponsabilă. Întrebarea este de ce mai participăm la alegeri cu primari, preşedinți de consilii judeţene, parlamentari, premier dacă după aia nu mai e nici unul în funcţie. Sau dacă guvernul se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e întrebarea la care cred că ar trebui să răspundem toţi. De frică sau la ordin ne facem că nu înţelegem”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Miercuri, deputatul Sebastian Ghiţă a afirmat că procurorii urmăresc să îl determine pe premierul Victor Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului, fiind posibil în acest sens să-l pună sub control judiciar și să-i interzică să intre în clădirea Guvernului.

Ideea că Ponta ar putea fi pus sub control judiciar a fost vehiculată la începutul lunii iunie, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, fiind atunci citată în presă spunând că nimeni nu este mai presus de lege, dar că rămâne la aprecierea celui care dispune acea măsură să o fundamenteze pe probele din dosar.

Premierul: ”Vin în țară pe picioare”

Tot miercuri, Ponta afirma că este posibil să revină în ţară după săptămâna viitoare, respectiv începând cu 6 iulie, săptămână în care trebuie să parcurgă exerciţii de fizioterapie şi recuperare intensivă, mai devreme totuşi de termenul de 28 de zile avansat iniţial de medici.

Ieri, Ponta a declarat că va reveni în ţară, ”pe picioare, nu în scaun cu rotile sau cârje”, în maximum două săptămâni, interval în care medicii i-au transmis că nu poate pune piciorul jos.

Premierul a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net