Ce greu ajungi la mare cu trenul!

Ultima actualizare:

    Parcurgi 225 km în 118 minute şi 43 km în 89 de minuteFoto: Marian Iliescu
Parcurgi 225 km în 118 minute şi 43 km în 89 de minuteFoto: Marian Iliescu

Zeci de mii de români iau cu asalt plajele de la Marea Neagră în fiecare weekend. Până în staţiuni, însă, fac atât de mult pe drum încât au timp să citească o carte.

Ca să ajungi din Bucureşti pe litoralul Mării Negre poate fi o aventură. Chiar dacă principalul oraş de la malul mării, Constanţa, nu mai e atât de departe de Capitală de la punerea în funcţiune a trenurilor de mare viteză (160 km/h), în staţiuni ajungi la fel de greu. Problema e că trenurile de viteză nu circulă până pe litoral, astfel încât trebuie să cobori în gară şi să iei altul cu destinaţia care te interesează. Astfel, dacă de la Bucureşti la Constanţa (225 km) faci 118 minute cu noile trenuri InterRegio, ai nevoie de 89 de minute ca să parcurgi cei 43 km de la Constanţa la Mangalia cu trenul de schimb.

harta jpeg

La fel de greu ajungi la Neptun (35 km în 76 de minute) şi Costineşti (26 km în 52 de minute). Şi mai mult faci dacă iei un tren direct spre mare, care opreşte în staţii pe traseu. CFR intenţiona să asigure transferul din Constanţa către staţiuni cu microbuzele, însă şansele ca acest lucru să se întâmple în acest sezon sunt mici. „Până la această dată nu s-a finalizat acest proiect. Pentru a ajunge în staţiuni, călătorii au la dispoziţie celelalte trenuri care sosesc în Gara Constanţa sau cursele particulare de microbuz”, ne-a spus Alina Predescu, responsabil Comunicare în cadrul CFR Călători. Compania de căi ferate a introdus la 4 iulie două trenuri de mare viteză pe ruta Bucureşti-Constanţa şi alte două garnituri din Constanţa spre Bucureşti. Trenurile fac doar două ore pe aceste rute.

Click! spune

Cât te costă biletul de tren (cls. II)• Ora 9.00: IR 1987 Bucureşti-Constanţa: 62 lei• Ora 11.00: IR 1983 Constanţa-Eforie N: 12,5 lei• Ora 11.00: IR 1983 Constanţa-Costineşti: 13,5 lei• Ora 11.00: IR 1983 Constanţa-Neptun: 15 lei• Ora 11.00: IR 1983 Constanţa-Mangalia: 17,5 lei

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net