Ce familie frumoasă are bibliotecarul înotător!

Ultima actualizare:

    20 iunie 2017: a pornit  înot din Germania. 20 august 2017: speră să ajungă la Sulina
20 iunie 2017: a pornit înot din Germania. 20 august 2017: speră să ajungă la Sulina

Un român pe care toată Europa îl va ţine minte ­mulţi ani de acum încolo e pe cale să înfăptuiască ceva nemaiîntâlnit. Avram Iancu, bibliotecarul din Petro­şani care înoată de 57 de zile pe Dunăre, mai are 1.000 km pentru a-şi îndeplini visul. Va reuşi, cu siguranţă, şi totul i se va datora familiei sale minunate.

Avram Iancu a înotat 1.860 din cei peste 2.800 km ai Dunării. Ieri a pus piciorul pe pământ românesc, la Moldova Nouă (Caraş-Severin), unde a fost întâmpinat de circa o mie de fani care i-au urmărit aventura pas cu pas.

„Nicăieri nu-i ca acasă”, au fost primele cuvinte pe care le-a rostit când a ieşit din apă, pe faleză. Apoi le-a îmbrăţişat pe cele patru fiinţe dragi, soţia şi cele trei fete, care completează o familie simplă, dar frumoasă şi plină de optimism.

Soţia lui Avram, Ancuţa, i-a fost alături în toate aventurile sale extreme, inclusiv la reuşita incredibilă din august anul trecut, când a traversat înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren.

„A fost o experienţă pe care nu vreau să o repet. A fost dură. La toţi în barcă ne-a fost rău. Dar văzându-l pe el acolo în apă, îl percepeam ca şi cum se zbate”, mărturisea Ancuţa într-un reportaj realizat de PRO TV.


    Avram şi Ancuţa  Iancu, alături  de fetele lor
Avram şi Ancuţa Iancu, alături de fetele lor

Cele trei fete ale lor – Flavia (11 ani), Andrada (10 ani) şi Adina (3 ani) – l-au îmbrăţişat îndelung. Nu l-au mai văzut de aproape două luni pe eroul lor, omul care ar face orice pentru a servi o cauză nobilă.

A înotat pentru a strânge bani pentru căminul de bătrâni din Petroşani, iar banii câştigaţi după traversarea Canalului Mânecii i-a donat pentru „Cuminţenia pământului”.

Întrebat cum poate să înfăptuiască atâtea lucruri ieşite din comun, Avram Iancu a răspuns că se antrenează foarte bine din punct de vedere mental. Şi cum reuşeşti să ţii mentalul sus? „Prin tot ceea ce înseamnă frumos în viaţa mea. Prin copiii mei, prin soţia mea, prin prietenii mei, prin românii mei, prin ţara mea”, a spus Avram Iancu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net