Ce face un paznic când se plictisește? Dă cu roz pe clădirea pe care o păzește

Ultima actualizare:

    Clădirea a fost vopsită fără aviz. Administratorii ei speră să demareze cât mai curând lucrările de restaurare. Foto: digi24.ro
Clădirea a fost vopsită fără aviz. Administratorii ei speră să demareze cât mai curând lucrările de restaurare. Foto: digi24.ro

O clădire emblematică din Capitală, monument istoric, a fost „pângărită” fără seamăn de un om cu intenții bune. Casa Cesianu, de pe Calea Victoriei nr. 174, a fost spoită în roz chiar de paznicul clădirii, deranjat și el de starea avansată de degradare în care se afla. Acum, omul riscă să fie amendat pentru intervenții neautorizate asupra unui imobil de patrimoniu.

Clădirea de pe Calea Victoriei este proprietate privată. E deținută de o societate care și-a propus să o restaureze și să-i redea valoarea de altădată. Numai că astfel de proceduri înseamnă multă birocrație, căci presupun organizarea unui concurs de arhitectură, proiect tehnic, aprobări de la primărie și lucrări efective. Ei bine, paznicul acestei clădiri n-a fost de acord cu birocrația asta inutilă. N-a mai avut răbdare și a pus mâna pe bidinea și a spoit în roz o parte din fațada clădirii. „Regretăm vopsirea în roz a unei părţi a soclului clădirii Casa Cesianu (fost cazinou) din Calea Victoriei 174. Această operaţiune a fost realizată din exces de zel de unul din paznicii clădirii, care, speriat de vizitele repetate ale inspectorilor de teren ai Primăriei, a crezut că ne va face o plăcută surpriză prin acţiunea sa”, a declarat arhitectul Dan Cătălinescu.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au fost șocați când au auzit explicațiile. Mai mult ca sigur, paznicul zelos nu va scăpa nesancționat, întrucât intervenția sa este ilegală. Chair și lipsită de gust.

„Primarul general, Gabriela Firea, a solicitat Poliției Locale să trimită de urgență echipaje în teren pentru a lua toate măsurile în ceea ce privește identificarea și sancționarea celor care au executat ilegal aceste intervenții. În conformitate cu legislația de specialitate în vigoare, orice intervenție asupra clădirilor monument istoric din Capitală se poate realiza NUMAI cu autorizație de construire emisă de PMB și aviz de la Ministerul Culturii”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net