CCR se va pronunța marți în cazul primelor 33 de sesizări privind darea în plată

Ultima actualizare:

    Curtea Constituțională va trebui să aleagă cine are dreptate în războiul contestațiilor pentru Darea în Plată
Curtea Constituțională va trebui să aleagă cine are dreptate în războiul contestațiilor pentru Darea în Plată

Emoții pentru bănci și românii care și-au pus toate speranțele în notificările pentru ”Legea Dării în Plată”. Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) se va pronunta marți în cazul a 33 de sesizari privind neconstitutionalitatea legii privind darea in plata, formulate de institutii bancare, informeaza Agerpres.

Pe 11 octombrie, Curtea amânase pronunțarea unei soluții în cazul celor 33 de sesizari. Potrivit unor surse din cadrul CCR, dintre acestea, 20 au fost formulate de Raiffeisen Bank. Potrivit hotnews.ro, celelalte sesizări, care vizează fie doar unele articole, fie actul normativ în integralitatea sa, au fost făcute de BCR, BRD, Banca Romaneasca, Alpha Bank, UniCredit Bank.Legea privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credit a intrat in vigoare pe 13 mai.Potrivit acestuia, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un imprumut pentru a intra sub incidenta legii sunt: titularul creditului trebuie sa fie consumator, nu profesionist, creditul la momentul acordarii sa nu depaseasca 250.000 de euro sau echivalent, iar imobilul ipotecat sa fie cu destinatia de locuinta. In plus, in lege se mentioneaza ca imprumuturile acordate prin programul "Prima Casa" nu intra sub incidenta actului normativ.

Legea se aplica si debitorilor care au fost deja executati silit sau celor care se afla in procedura de executare silita.Prevederile actului normativ se aplică atât creditelor în derulare, cât și celor viitoare și implică raporturile juridice dintre consumatori si instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare sau cesionarii creanțelor deținute asupra consumatorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net