„În cazul unei calamități cu 2.000 de victime ne ia dracu pe toți!”

Ultima actualizare:

    În noaptea tragediei din clubul Colectiv, medicul Cosmin Humulescu s-a dus la spital voluntarfoto: arhiva personală
În noaptea tragediei din clubul Colectiv, medicul Cosmin Humulescu s-a dus la spital voluntarfoto: arhiva personală

Un medic angajat la Spitalul Clinic Colțea explică ce se poate întâmpla dacă în România va mai fi o tragedie. Cosmin Humulescu nu era de gardă în noaptea de vineri spre sâmbătă (30 spre 31 octombrie), când a avut loc incendiul violent din clubul Colectiv. Cu toate acestea s-a dus de bună voie la spital, să dea o mână de ajutor colegilor.

„Fac parte din gașca «șpăgarilor». De regulă mă emoționez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment - pe la ora 01.00. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colțea (atenție! - spitalul clinic, NU DE URGENȚĂ). Mi-a spus că e o imagine de coșmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă și în 10 minute eram la spital. Așa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemați, ci AU VENIT!! Una dintre asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remunerație, fără șpagă, plătindu-și taxiul din salariul ei de 1.100 de lei, salariul cu care crește un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie. Din ce motiv vreți voi să ajute niște oameni cărora li s-au topit bancnotele «de șpagă» în buzunar, împreună cu buletinele”, povestește medicul Cosmin Humulescu pe pagina sa de facebook.

„7 victime au fost duse la Colțea. Cea mai puțin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafața corpului. Vi se pare puțin? Pentru ea au însemnat ambele brațe și fața! Cei mai gravi erau 2 băieți cu arsuri pe 55% din suprafață corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar medicul anestezist s-a temut că nu se va mai trezi, așa că a fost intubat treaz, doar cu analgezie. În terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arși. Absolut toți aveau fața arsă - și căile aeriene. S-au mobilizat toți medicii din secția de chirurgie. Șeful secției, prof. Traean Burcoș, debrida și curăța arsurile cot la cot cu rezidenții dumnealui. A venit personal de pe toate secțiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenție! Cadre medicale înseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil își închipuie că deficitul de personal este numai în rândul medicilor. Deci la întrebarea - de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? Răspuns: cam de 800-1.000. Cam câți sunt disponibili la ora actuală în București? Păi cam ăștia am fost toți! Aoleo... Păi și noi ce ne facem în cazul unei calamități cu 2.000 de victime? Răspuns: Ne ia dracu pe toți!

Bolnavii de la Colțea au fost, chipurile, bolnavi triați, cu leziuni mai puțin grave. M-am gândit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arși etc. Femei și bărbați cu fețele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiați și cu lacrimi de sânge”, a mai spus medicul.

„Și ce face românul? Nimic! În seara asta cârciumile sunt din nou pline în București. Așa că acest mesaj este pentru tine, imbecilule, care te afli într-o stare de sănătate aparentă și din acest motiv stai relaxat și nu ești preocupat. Pentru tine, cretinule, care la 40 de ani și la primele semne de boală vii la doctor și spui că vrei «să te facă bine, că ție ți-a luat 1 milion pe lună la sănătate» - IESI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanță, lasă dracu’ episodul din «Las Fierbinți». Daca nu pentru tine, fă-o pentru MĂ-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea, pentru că ți se pare ție că ultima ei bășină a mirosit puțin diferit, doar pentru că vrei tu să te duci la Predeal să mănânci pleșcoi în weekend. Fă-o pentru frații tăi, pentru copiii tăi care ies la distracție în niște locuri care în mod legal nu ar obține autorizație de funcționare nici ca siloz”, completează acesta.

„Veșnică recunostință «șpăgarilor» din spitalele bucureștene! Ați dat dovadă și de această dată de un maxim profesionalism! Scopul acestei postări nu este acela de a atrage recunoștință! Sper că mesajul se va înțelege corect. Ar fi bine să nu mai bezmeticim precum muștele fără cap”, a scris în încheiere medicul Cosmin Humulescu pe contul său de facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net