Cazul Ponta a ajuns în Parlamentul European

Ultima actualizare:

    Victor Ponta lasă PSD pe mâna subalternilor săifoto: arhivă Click!
Victor Ponta lasă PSD pe mâna subalternilor săifoto: arhivă Click!

Cazul lui Victor Ponta, protejat de Parlament după ce DNA a cerut ridicarea iminutății premierului, a fost discutat joi (25 iunie) în Comisia LIBE (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri intere n.r) a Parlamentului European. Oficialii europeni au discutat și despre tentativele de modificare a Codului Penal și au declarat că vor urmări cu atenție demersurile de schimbare a legii penale.

Cazul Premierului Victor Ponta a ajus să fie discutat la Parlamentul European, la inițiativa delegației României, relatează adevarul.ro. Europarlamentarul Monica Macovei a luat cuvântul la începutul ședinței și susținut că la Guvern nu au ce căuta oamenii cu dosare penale.

"Comisia Europeană spune că din Guvern trebuie să facă parte oamenii cei mai integri şi că este inacceptabil să facă parte din Guvern oamenii cu probleme penale”, a  spus Macovei.A intervenit în dezbatere europarlamentarul PDL Traian Ungureanu care a declarat că respectarea principiilor democratice este un interes universal.

Mă întreb de când încercarea de obstrucţionare a Justiţiei este o chestiune de interes naţional. Utilizarea mijloacelor democratice pentru a împiedica Justiţia nu este o problemă naţională, ci este o chestiune legală. Este un efect pervers, periculos şi, cu siguranţă, antieuropean. De aceea avem astăzi această dezbatere”, a declarat Ungureanu.

De asemenea, europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat căeste mâhnit pentru că majoritatea parlamentară s-a opus continuării investigației în cazul premierului Victor Ponta. Comisia Europeană susține că va urmări cu atenție amendamentele aduse Codului Penal, pentru a se asigura că nu va exista nici un atac la adresa Justiției din România.

„Comisia Europeană nu este în poziţia de a comenta cazuri individuale. Ceea ce dorim este ca justiţia să poată funcţiona în mod independent. Ce observăm este că justiţia în România nu poate, aparent, să aibă acces la toate nivelurile guvernamentale“, a declarat,prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
colegiu iasi jpg
beach 2100369 1280 jpg
fructe liofilizate1 jpg
perchezitii traficanti droguri Vaslui FOTO DIICOT Vaslui (4) jpeg
scoarta de copac jpg
regina maria jpg
meghan markle harry nigeria gettyimages jpg
autostrada 10 arabia saudita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net