Cazul Ekeng. Medicul de pe ambulanţă, audiat din nou la Parchetul Capitalei

Ultima actualizare:

    Medicul Mihaela Duţă a intrat în sediul Parchetului în jurul orei 10.00, fiind însoţită de un avocat şi nu a dorit să spună de ce a fost citată de procurori
Medicul Mihaela Duţă a intrat în sediul Parchetului în jurul orei 10.00, fiind însoţită de un avocat şi nu a dorit să spună de ce a fost citată de procurori

Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls, acuzată de ucidere din culpă în dosarul privind moartea fotbalistului Patrick Ekeng, s-a prezentat miercuri la Parchetul Capitalei pentru a fi audiată de anchetatori.

Medicul a intrat în sediul Parchetului în jurul orei 10.00, fiind însoţită de un avocat şi nu a dorit să spună de ce a fost citată de procurori. Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Duţă a fost citată pentru noi acte procedural în dosar şi pentru a fi luată o măsură preventivă în cazul acesteia, arată news.ro.

Procurorii anunţau în 30 iunie că medicul Mihaela Duţă nu a făcut nicio manevră de resuscitare, nici când l-a preluat pe fotbalistul de 26 de ani, Patrick Ekeng şi nici în ambulanţă, deşi acesta era în fibrilaţie ventriculară, o tulburare foarte gravă a ritmului normal al inimii, care duce la deces. Doctorul a anulat astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şansă de supravieţuire a fotbalistului, spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au pus-o sub acuzare pentru ucidere din culpă. Măsura a venit ca urmare a finalizării raportului medico-legal care arată că moartea lui Ekeng a survenit unei fibrilaţii ventriculare, apărută pe fondul unei patologii cardiace preexistente, asociată cu anomalii coronariene.

Doctoriţa nu a efectuat manevre de resuscitare

Anchetatorii susţin că fapta medicului Mihaela Duţă de a nu efectua manevre de resuscitare, în condiţiile în care a constatat sau trebuia să constate că Ekeng se afla în fibrilaţie ventriculară, „anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şansă de supravieţuire a pacientului”, se înscrie între cauzele care au determinat decesul pacientului.

La rândul lor, medicii legişti care au efectuat autopsia arată că în cazul atleţilor care suferă de tahiartimie, cum a fost cazul lui Ekeng, mai mult de 95% din cei ce sunt defibrilaţi supravieţuiesc dacă defibrilarea se face în primul minut de stop cardiac. „Şansele de supravieţuire scad cu 5,5 % pe minut”, mai arată aceştia.

Ekeng s-a prăbuşit pe teren

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit în 5 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit în 5 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul
Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit în 5 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis atunci un dosar penal, în care au fost făcute cercetări in rem, pentru ucidere din culpă, iar joi, la o lună şi jumătate de la începerea anchetei, a fost pusă sub acuzare Mihaela Duţă, de la Ambulanţa Puls.

image
image
image
image
image
image
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net