Căutările pilotului de planor în cifre. Forțe impresinante au străbătut zeci de mii de kilometri

Ultima actualizare:

Căutările pilotului de planor s-au desfășurat timp de zece zile în nouă județe. Ieri însă a fost ultima zi când salvatorii au scotocit zone extinse din județele Braşov, Prahova, Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Sibiu, Bacău, Covasna şi Harghita. De azi se mai caută doar local. Iată câți oameni au fost folosiți în această misune, câți kilometri au străbătut, dar și câte sute de trasee.

Parcă l-a înghițit pământul. Asta se aude pe buzele sutelor de salvatori care l-au căutat zilnic pe Mircea Crăciun, pilotul planorului dispărut în 6 august.

Au fost scotocite zonele montate din 9 județe și s-au folosit mijloace impresionante.

Potrivit celor de la Ministerul de Interne, pentru căutarea pilotului, în ultimele 10 zile au fost mobilizate, zilnic, aproximativ 900 de forţe, ajungând în unele perioade la peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontiști, poliţişti, militari și voluntari.

Aceștia au avut la dispoziție peste 180 de mijloace de căutare terestre - autospeciale de teren, ATV-uri şi şenilate, dar și mijloace aeriene asigurate de elicoptere ale MAI și MApN, avioane aparținând Aeroclubului României și drone performante puse la dispoziţie de către voluntari.

Au fost parcurse peste 300 de trasee şi zone montane, iar aria de căutare aeriană a cuprins aproximativ 46.100 de kilometri pătrați. În plus, s-au chetuit sute de mii de euro.

”Căutările s-au concentrat inclusiv în zona de acoperire a celulei GSM care a înregistrat ultimul semnal al telefonului pilotului, în ziua de joi, 6 august, în jurul orei 13.06, dar şi în zonele indicate de către cei care au oferit informaţii Poliţiei sau care au sunat la 112. Peste 50 de apeluri telefonice au fost primite, analizate şi verificate”, anunță MAI. Autoritățile anunță că în toată această perioadă s-a ţinut permanent legătura cu membrii familiei pilotului, care au participat inclusiv la misiunile de căutare.

”În această seară va avea loc o şedinţă operativă privind misiunile desfăşurate până în prezent, iar începând de mâine, căutările pilotului vor trece în faza de misiune permanentă asigurată de către structurile de jandarmerie montană și salvamont, în colaborare cu vânătorii de munte şi lucrătorii Ocoalelor Silvice. Totodată, coordonarea misiunilor de căutare va fi preluată de la Centrul mobil înaintat din Predeal la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prin Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției”, mai aflăm de la reprezentanții MAI.    

În situaţia în care condiţiile meteorologice vor pune în pericol continuarea acţiunilor de căutare, acestea vor fi sistate temporar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net