Căutări-record:1.350 de oameni, 218 maşini, 11 aeronave

Ultima actualizare:
Elodia Ghinescu
Elodia Ghinescu

Parcă l-a înghiţit pământul! Au trecut opt zile şi Mircea Crăciun (57 de ani) e de negăsit. Unul dintre cei mai buni planorişti români a dispărut joi, 6 august, şi de atunci o “armată” de oameni se chinuie ca să-l găsească. Aceasta este cea mai mare acţiune de căutare din istoria recentă a României.

Peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari, sute de voluntari, 218 vehicule, şenilate şi autospeciale de teren, unsprezece aeronave şi două drone. Toată această desfăşurare de forţe are un singur scop: localizarea planoristului Mircea Crăciun, despre care nu se mai ştie nimic de opt zile încoace. Din păcate, misiunea lor pare tot mai anevoioasă pe zi ce trece, de parcă ar căuta acul în carul cu fân. Operaţiunea s-a extins în nouă judeţe şi nici un indiciu nu a ieşit până acum la iveală pentru a le da speranţe apropiaţilor.

Autorităţile nu reuşesc, de opt zile, să dea de urma planorului dispărut şi a pilotului Mircea Crăciun
Autorităţile nu reuşesc, de opt zile, să dea de urma planorului dispărut şi a pilotului Mircea Crăciun

Fiul şi nepoata pilotului au deschis chiar o pagină de Facebook intitulată “Să-l găsim pe Mircea Crăciun”, prin care îndeamnă voluntarii să li se alăture, iar colegii planoristului, pun pe hârtie toate rutele posibile. Nouă judeţe au fost periate la sol de peste 1.350 de oameni şi survolate de 11 aparate de zbor şi două drone. La început au fost judeţele Braşov, Argeş şi Dâmboviţa. Au urmat Prahova, Buzău şi Sibiu, iar luni s-au adăugat Harghita, Covasna şi Bacău. Cum era de aşteptat costul desfăşurării unei asemenea operaţiuni se ridică la câteva sute de mii de euro, mai ales din cauza preţurilor crescute ale căutarilor desfăşurate cu aparatele de zbor.

“Costurile unei căutari de acest gen sunt foarte mari, mai ales pe calea aviatică se ridică la sute de mii de euro”, declara, luni, Raed Arafat. Mircea Crăciun a dispărut joi, 6 august, după ce a decolat de pe aeroportul Ghimbav, la bordul unui planor în valoare de 200.000 de euro. ROMATSA a anunţat că pilotul a folosit ultima dată telefonul mobil joi, la ora 13.06, în timp ce traversa staţiunea Predeal.

Elodia, căutată în râpe şi la mănăstiri


    Elodia Ghinescu
Elodia Ghinescu

Vreme de câţiva ani, numele Elodiei Ghinescu a fost pe buzele tuturor românilor. Avocata din Braşov, dispărută  fără urmă în seara de 29 august 2007, nu a fost găsită nici până în ziua de azi. La vremea respectivă, sute de persoane au căutat-o pe Elodia în râpe şi păduri. S-au făcut săpături şi s-au drăgat râuri şi lacuri de acumulare însă fără success. Până şi mânăstirile au fost luate la puricat de oamenii legii. Au fost aduse aparate speciale, extrem de costisitoare. Printre ele şi un aparat de găsit mingi de golf, pe care statul a plătit 600.000 de lei. Pentru 80 de zile de anchetă, statul a plătit 125.000 de lei în 2007.  Soţul avocatei, Cristian Cioacă, a fost arestat şi condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru crimă, chiar dacă trupul femeii nu a fost găsit nicioadată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net