Câţi banii s-au strâns până acum pentru «Cuminţenia Pământului»

Ultima actualizare:

    ”Cumințenia Pământului”este expusă de trei luni cu acordul proprietarilor la Muzeul Palatului Cotroceni
”Cumințenia Pământului”este expusă de trei luni cu acordul proprietarilor la Muzeul Palatului Cotroceni

Puţin peste 128.500 de euro s-au strâns până luni prin campania de subscripţie pentru sculptura ”Cuminţenia Pământului”. Anunţul a fost făcut de premierul Dacian Cioloş. Suma pe care Guvernul doreşte să o strângă până la 30 septembrie este de 6 milioane de euro.

Premierul Cioloş a spus, într-o conferinţă organizată la Palatul Victoria pe tema campaniei de subscripţie pentru ”Cuminţenia Pământului”, că i s-a părut important să fie folosit acest moment, de achiziţie a sculpturii lui Brâncuşi, ”pentru a contribui la construirea spiritului cetăţenesc colectiv”. ”Comunitatea nu poate fi solidă până când nu există un sentiment de asumare individuală la comunitate”, a continuat Dacian Cioloş, scrie news.ro

El a spus că această operă este, prin excelenţă, parte a sufletului neamului românesc, iar românii au datoria nu doar să o păstreze, ci şi să o păstreze în patrimoniul public, pentru a fi accesibilă celor care doresc să o vadă.

“Se poate întâmpla să nu reuşim să ducem până la capăt subscripţia (...) O să fac tot ce ţine de mine pentru ca acest proces să fie unul de succces. (...) ”Dacă e un succes, e un succes al cetăţenilor români. Dacă este un insucces, sigur, eu mi-l asum ca atare, dar asta înseamnă că ne mobilizăm greu la astfel de lucruri şi aşa cum s-a spus aici, indiferent dacă se strânge sau nu suma - eu sper că se strânge - (...) e un început. Dacă ţin eu bine minte, de la Ateneul Român încoace, deci în România modernă, nu prea au mai îndrăznit Guvernele să lanseze astfel de campanii”, a mai spus premierul.

Dacian Cioloş a precizat că până în prezent s-au strâns 128.526 de euro prin campania de subscripţie, mai mult de 60% din această sumă fiind donată în ultimele zile, de când au fost lansate filmuleţe de promovare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net