Cât se mai ieftinește benzina: Specialiștii se așteaptă la scăderi masive de preț

Ultima actualizare:

    Toți șoferii vor să știe cât se mai ieftinește benzina
Toți șoferii vor să știe cât se mai ieftinește benzina

După ce a ajuns la prețul de mai puțin de cinci lei pe litru, toți se întreabă cât se mai ieftinește benzina. Veștile sunt bune pentru șoferi, pentru că prețul carburantului urmează să scadă chiar și mai mult în următoarele luni, datorită prăbușirii cotațiilor la țiței pe piețele internaționale. Deși ieftinirile depind cel mai mult de distribuitori, aceștia se anunță a fi binevoitori.

Mai multe benzinării din România au coborât deja prețurile, astfel că mulți șoferi vor să știe acum cât se mai ieftinește benzina. La pompe, tariful pe litru a coborât chiar și sub cinci lei, în condițiile în care, la începutul anului, cei care doreau să alimenteze trebuiau să plătească chiar și șase lei pe litru. Dar se pare că scăderile de preț nu se opresc aici. Specialiștii au vești bune pentru șoferi, potrivit digi24.ro.

Cât se mai ieftinește benzina în următoarele două luni

După ce prețurile au scăzut cu 22 de bani pentru benzină și cu 16 bani pentru motorină, brokerul Mihai Nichișoiu ne spune cât se mai ieftinește benzina. Potrivit analizelor lui, următoarele două luni se anunță a fi îngăduitoare cu șoferii, întrucât tarifele vor continua să coboare sub cinci lei pe litrul de benzină.

„Într-o lună-două, probabil în jur de 5%, dar nu mai mult de atât. Să nu uităm că petrolul coboară de la 100 de dolari pe baril, în vara anului trecut, la sub 38 ieri (luni, 24 august, n.r.). Or, lucrul acesta nu s-a văzut semnificativ pe piața românească până acum”, a explicat Nichișoiu pentru digi24.ro.

Cu toate acestea, deși toată lumea e uimită de cât se mai ieftinește benzina, se pare că prețurile noastre sunt, totuși, mai mari decât cele din străinătate. În Europa, tarifele de la carburanți au scăzut chiar și mai mult, România clasându-se numai pe locul al optulea în ceea ce privește prețul la benzină.

Pe piețele internaționale, cotațiile de țiței au înregistrat o ieftinire de 60 de dolari într-o perioadă de numai un an, acesta fiind principalul lucru care a declanșat ieftinirea carburanților și în țară. Totuși, se pare că oricât de mult s-ar prăbuși aceste cotații, prețurile din România vor continua să fie ridicate.

Cât se mai ieftinește benzina: Peste jumătate din preț merge la stat

În timp ce șoferii plătesc aproximativ cinci lei pe litru, atât cât se mai ieftinește benzina, prețurile nu vor fi niciodată în concordanță cu suma plătită de distribuitori. Mai mult decât jumătate din banii plătiți pe carburant ajung la stat prin taxe, sub formă de accize și TVA, iar ieftinirea anunțată de noul Cod fiscal va fi amânată cu un an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net