Cât au crescut în doar un an pensiile speciale pe care le încasează Gabriel Oprea

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea încasează două pensii specialeFoto: Adevărul
Gabriel Oprea încasează două pensii specialeFoto: Adevărul

Gabriel Oprea beneficiază de două pensii speciale după ce acestea au fost reintroduse de alianța PSD-ALDE. Printre beneficiari se numără parlamentari, funcționari publici și cadre militare înalte din armata română.

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne și vicepremier în Guvernul Ponta, se află printre acești beneficiari și încasează atât o pensie de militar, cât și una de fost parlamentar:

„La pensii speciale are dreptul și Gabriel Oprea (fost ofițer de intendență, a fost promovat de președinții româniei de după 1989, la gradul de general cu trei stele). Acesta avea în 2015 o pensie specială de militar de 73.000 de lei net, potrivit ultimei declarații de avere. Ea a crescut considerabil în 2016”, menționează site-ul cursdeguvernare.ro, citat de Kanal D.

„Conform legii, el are dreptul și la o pensie suplimentară de fost parlamentar în cuantum maxim, deoarece a fost în legisltiv din 2004 și până în 2016. Aceasta înseamnă peste alți aproximativ 10.000 de lei pe lună.”

Gabriel Oprea beneficiază de pensie militară de 75.000 de lei (adică 6.083 de lei pe lună), la care se mai adaugă și una de fost parlamentar de 10.000 de lei. El este în continuare cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină, Oprea fiind suspectat că nu ar fi folosit coloana oficială în scop de serviciu. Oprea mai este cercetat și de DNA, în dosarul mașinii de lux achiziționată de către Departamentul de Informații și Protecție Internă ăentru protecția demnitarilor și folosită doar de fostul parlamentar, scrie sursa citată.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net