Căsătoria este ca și viața – o luptă constantă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De ce atât de multe cupluri ajung la divorț după numai un an de căsătorie? De ce oamenii căsătoriți ajung să fie frustrați, să nu mai comunice ca să-și exprime dorințele sau nemulțumirile?

Potrivit statisticilor 51% dintre cei căsătoriți ajung să divorțeze chiar după primii ani de căsnicie. Se pare că pasiunea dispare după luna de miere, iar ,,sita doar cât e nouă stă în cuiˮ. Când o parte din pasiune dispare sau intervine plictiseala, este destul de simplu ca problema să fie accentuată chiar și prin cele mai mici neînțelegeri, prin lipsa de răbdare și de comunicare.

Stresul de la muncă dar și responsabilitățile zilnice sunt motive care produc anxietate, stări de nervi și depresie. Astfel de probleme necesită uneori chiar tratament medical, cum sunt de altfel și tulburările hormonale. În căsătorie stresul este o mare problemă. Gestionarea conflictelor se face în mod diferit în primii ani de căsătorie comparativ cu perioada care va urma mai târziu.

Psihologii spun că la început, când dragostea este mare, apare o tendință la ambii soți de a rezolva disputele și de a comunica, dar dacă pasiunea se pierde niciunul nu mai are răbdare și interesul dispare. Când predomină egoismul, orgoliul și chiar violența, relația se destramă și posibilitatea de a ajunge la divorț este foarte mare. La unele cupluri o ceartă este un motiv plăcut de împăcare, un gol din suflet și o supărare sunt înlocuite cu o apropiere mai mare, relația de amor dintre cei doi fiind chiar mai pasională. Dar desigur, nu este așa în toate relațiile, totul depinde de dragostea dintre soți, de modul cum știu ei să gestioneze problemele create.    

Potrivit psihologilor lipsa banilor a devenit un motiv frecvent de divorț în ultimii ani. Bugetul familiei reprezintă în ziua de azi o cauză a certurilor dintre soți. Conflictele familiale apar din cauza faptului că unul dintre cei doi are mai mulți bani, acest lucru generând sentimente de frustrare celuilalt. De obicei probabilitatea să divorțeze este mai mare la femeile care au venituri mai ridicate decât soții lor. Se spune că banii sunt foarte importanți ca să îți menții relația de căsătorie. Ei bine, este adevărat că banii o întrețin însă nu este suficient doar acest lucru pentru ca ea să dureze. Cu siguranță banii pot cumpăra orice în ziua de azi. Totul are un preț! Însă la fel de sigur este și faptul că o relație de căsătorie nu va dura mulți ani dacă nu există și dragoste, ci doar interes și bani.

simeon stalpnicul png

Un alt studiu arată că 50% dintre bărbați sunt nemulțumiți de lipsa de dragoste din partea partenerei lor. Sute de cupluri ajung în prag de divorț din cauza monotoniei în relația de dragoste. Pentru a schimba ceva se poate adăuga un pic de picanterie în cuplu. Pentru a reaprinde flacăra iubirii poți recurge la anumite surprize, să-i pregătești persoanei iubite o seară romantică sau să-i oferi mici cadouri care se vând pe Internet, în magazinele de sexshop și care pot schimba starea de spirit și pot aduce beneficii în relația ta.

Divorțul apare și atunci când faci o tragedie din toate, când ai defecte, orgolii și tabieturi, la care nu renunți nici în ruptul capului. Se spune despre căsătorie că este ca și viața – o luptă constantă. Fiecare dintre soți ajunge să se lupte pentru ceea ce vrea, pentru stilul de viață pe care l-au dus până să înceapă conviețuirea în doi, deci apar orgolii și frustrări, certuri mari din motive banale dar care pot crea uneori răni adânci.

Problema se agravează când nervii sunt întinși la maxim, când apar cuvinte jignitoare, când auzi doar țipete, uși trântite, când astfel de scandaluri se repetă iar și iar, și viața de cuplu devine insuportabilă. Ce ar trebui să facă astfel de oameni?

Desigur răspunsul este simplu, să se iubească! Să-și amintească de momentele frumoase care i-au făcut să se căsătorească, să încerce să discute, să evite certurile și să aibă mai multă răbdare unul cu celălalt. Un lucru nu trebuie uitat: dacă se fac prea multe greșeli, acestea pot fi iertate dar nu și uitate. Comunicarea rezolvă toate, iar dragostea te face să mergi mai departe indiferent de obstacole!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net