Carnea s-ar putea ieftini din ianuarie 2015

Ultima actualizare:

    Guvernul vrea să micşoreze taxele pentru carneFoto: România TV
Guvernul vrea să micşoreze taxele pentru carneFoto: România TV

Carnea s-ar putea ieftini cu 15% din ianuarie 2015. Anul viitor şi alte categorii de alimente ar putea fi mai ieftine, printre ele: legumele, fructele sau laptele.

Rezultatele foarte bune după reducerea TVA la produsele de panificaţie au determinat Guvernul să micşoreze taxele şi pentru carne. Măsura ar putea intra în vigoare din ianuarie 2015, conform romaniatv.net. 

"Cred că în luna noiembrie, când vor avea loc discuţii cu FMI, dar când se va schita şi bugetul pe anul 2015, vom fi în măsură să anunţăm o nouă decizie", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Îmi doresc ca reducerea TVA şi la alte produse, la carne în primul rând, să poată fi realizată. Categoric şi carnea, ca şi alte produse, trebuie să aibă un TVA diferenţiat. Şi trebuie să facem această măsură sustenabilă în ceea ce priveşte bugetul", a spus Victor Ponta.Măsura ar veni ca o gură de aer atât pentru consumatorii români, cât şi pentru producători, pentru că ar descuraja evaziunea fiscală şi ar stimula consumul. "Din punctul nostru de vedere, cel mai puternic impact, impactul care s-ar vedea pe piaţă imediat, este impactul de pe carne şi preparate din carne", a precizat preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Anul viitor, românii ar putea cumpăra carne la un preţ mediu cuprins între 15 lei şi 17 lei pe kilogram. Reducerea TVA-ului va trebui, însă, negociată în prealabil cu FMI şi Comisia Europeană. Guvernul va trebui să convingă experţii internaţionali că măsura nu va afecta bugetul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net