Care e starea tatălui alpinistei Dor Geta Popescu, moartă în avalanşa din Retezat

Ultima actualizare:
Erik Gulacsi
Erik Gulacsi

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, Ovidiu Popescu, aflat alături de fiica sa pe munte în momentul producerii avalanşei din Munţii Retezat, se află internat la Spitalul Municipal Hunedoara cu multiple traumatisme.

Ovidiu Popescu (54 de ani) e singura persoană care a rămas în unitatea spitalicească din grupul celor cinci persoane care au supravieţuit căderii masive de zăpadă, scrie news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Hunedoara, directorul medical Barna Bende, a declarat, duminică, pentru News.ro că trei persoane au fost transportate la spitalul din Hunedoara, în urma accidentului de pe munte, petrecut sâmbătă după-amiază, în care şi-au pierdut viaţa cei doi adolescenţi alpinişti Dor Geta popescu şi Erik Gulacsi.

”Aseară (n.r. - sâmbătă seară) trei persoane au fost aduse la Spitalul Municipal Hunedoara. Este vorba despre un bărbat şi două femei cu vârste cuprinse între 39 şi 54 de ani. Li s-au făcut investigaţii, radiografii, consulturi, iar cele două femei au rămas la UPU sub supraveghere, însă dimineaţă au fost lăsate să plece pentru că nu au necesitat internare”, a declarat medicul Barna Bende.

Potrivit aceleiaşi surse, în schimb, Ovidiiu Popescu, în vârstă de 54 de ani, tatăl fetei decedate, a rămas internat la Chirurgie pentru supraveghere.

"El este policontuzionat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, contuzie de şold, toate pe partea stângă. Este stabil şi nu cred că va sta foarte mult internat”, a mai declarat medicul Barna Bende.

Şapte persoane, prinse sub avalanşă

Avalanşa produsă, sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat a surprins şapte persoane, cinci dintre acestea fiind rănite. În avalanşă, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi adolescenţi alpinişti renumiţi, având la activ numeroase recorduri mondiale şi europene, şi-au pierdut viaţa.


    Erik Gulacsifoto: arhivă personală
Erik Gulacsifoto: arhivă personală

Duminică dimineaţă, salvatorii au urcat din nou pe munte pentru a încerca să coboare trupurile celor doi copii care au murit izbiţi de stânci în timpul avalanşei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net